Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Όχι πια άρτο, μόνο θεάματα!



Σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο, αλλά περισσότερο στον ομφαλό του σύμπαντος λόγω των εγγενών στρεβλώσεων της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι της μεσαίας τάξης, διαπιστώνουν ότι βρίσκονται σε μία άουτομπαν προς την μετατροπή τους σε μεσαιωνικούς δουλοπάροικους ή Ρωμαίους πληβείους.

Αυτή η διαδικασία οφείλεται στην κρίση που έχει δημιουργήσει η ίδια η φύση του καπιταλισμού, που ταυτίζεται με αυτή μιας εντυπωσιακής σαπουνόφουσκας. Φουσκώνει, φουσκώνει, φουσκώνει, σκάει, ένδεια και δυστυχία σε εκατομμύρια και φτου κι απ την αρχή φουσκώνει νέα φούσκα γυαλιστερή, ελπιδοφόρα και ατρόμητη.

Στην όλη διαδικασία του φαύλου κύκλου βοηθάει το γεγονός ότι η οικονομία καζίνο των παραγώγων και όχι η πραγματική οικονομία της παραγωγής, έχει αυτή την στιγμή το πάνω χέρι.

Επίσης η παγκοσμιοποίηση έχει βάλει το χεράκι της στην δυνητική εργασιακή Κινεζοποίηση του συνόλου της μεσαίας τάξης. Όπως είναι γνωστό από την φυσική του δημοτικού, σε συγκοινωνούντα δοχεία δεν είναι δυνατόν να παρατηρούνται διαφορετικές στάθμες του περιεχόμενου υγρού. Και αν υπάρχει διαφορά στάθμης εξισορροπείται. Συνεπώς η μεσαία τάξη του ανεπτυγμένου κόσμου, μόνο μείωση του βιοτικού της επιπέδου μπορεί να περιμένει και τίποτε άλλο.

Για να μην φωνάζει όμως το θύμα, είναι απαραίτητη η νάρκωση του και στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, αυτή επιτυγχάνεται μέσω των ΜΜΕ και των παντός είδους θεαμάτων. Έτσι παράλληλα με την πρώτη νίκη της Ελλάδας στην τελική φάση Μουντιάλ περνάνε κάτι απίστευτα μέτρα, που φαντάζομαι αν περνάγανε χειμώνα χωρίς μουντιάλ θα προξενούσαν πολύ μεγαλύτερη δυσφορία. (Αν και για την φραπεδοφάρα μας δεν παίρνω όρκο).

Όμως τι γίνεται αν μια υποψήφια προς κινεζοποίηση χώρα δεν συμμετέχει στο Μουντιάλ; Σαν την Σουηδία π.χ. που το ταλέντο του Ιμπραήμοβιτς δεν έφτασε για να προσπεράσει την Δανία και την Πορτογαλία;

Ε, τότε ρίχνεις τους γάμους της πριγκηπίσσης Βικτορίας (με το θρυλικό σαγόνι – αξίνα) με την βλαχάρα τον γυμναστή της και μεταδίδεις με τις ώρες μέχρι και το τι σόι γέμιση θα έχουν τα επιδόρπια των καλεσμένων.

Φρίκη, φρίκη ανείπωτη δι έναν ευαίσθητον θολοκουλτουριάρην σαν εμένα. Μιλάμε πέρα από το τηλεοπτικό θέαμα, αυτό που κόντεψε να με τεζάρει, ήταν το μέηλ που έλαβα από την Σουηδική κρατική τηλεόραση ώστε να μου το υπενθυμίσουν, μη τυχόν και χάσω το μέγα γεγονός!

Δε λέω, οι Μπερναντότ είναι και δημοφιλείς και έχουν χειριστεί το θέμα καλά, γι αυτό άλλωστε διατηρούν τον θρόνο τους, αλλά έλεος βρε παιδί μου. Συντάσσομαι με τον Lars Ohly τον αρχηγό του αριστερού κόμματος που δήλωσε ότι δεν πατάει στον γάμο. Πα πα πα…

Λοιπόν, πάρτε το χαμπάρι. Άρτος τέλος, μόνο θεάματα.

Μην λησμονήσετε να πάρετε ένα iPad πριν τα εισοδήματα σας φτάσουν το επίπεδο των δύσμοιρων σκλάβων που τα συναρμολογούν.

Σε ζωντανή μετάδοση περήφανα αράουτ, ή κοινωνικές εκδηλώσεις γκλαμουράτων κουράδων τυλιγμένων με χρυσόχαρτο.

30 σχόλια:

  1. Είπα χθες να κάνω ένα ποστ για το γάμο και την αντιμετώπιση από τους Σουηδούς του φαινομένου της μοναρχίας αλλά ήξερα ότι θα τα έλεγες καλύτερα. Και η Μούνα, ωραία σοσιαλίστρια. Τουλάχιστον έβαλε πράσινη τουαλέτα, περνώντας το μήνυμα του σοσιαλισμού και σε βασιλικό γάμο. Σχεδόν παρεξηγήθηκα με κάτι Σουηδούς σήμερα όταν τους είπα ότι ο Κοκός δεν είναι βασιλιάς, αλλά ένας άνεργος κύριος, που η δουλειά του είναι να πηγαίνει σε τέτοια χάπενινγκζ. Τώρα τι νομίζει ο ίδιος είναι άλλο θέμα και δεν αφορά κανέναν εκτός από τον εαυτό του και τον ψυχαναλυτή του. "Ναι αλλά ήταν σωστός βασιλιάς χθες" μου είπαν...Άναψαν πολλά λαμπάκια μπροστά στα μάτια μου, αλλά για να αποφευχθεί η ένταση στον εργασιακό χώρο, δεν απάντησα. Τι να πεις σε κάποιους που στον 2010 που έπρεπε να έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα, συγκινούνται με ανθρώπους που κληρονόμησαν εξουσία.
    (Να μου πεις μιλάμε κι εμείς... Παπανδρέου-Καραμανλής-Παπανδρέου-Καραμανλής-Παπανδρέου.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο παιδί πήρε η σαγονού!!

    Τώρα για τον άρτο και θεάματα, υπάρχει λύσις δια τους απανταχού κινεζοποιημένους συμπάσχοντας όπου γης: φοράμε το βρακί μας ανάποδα, κοτσάρουμε και ένα φτερωτό καπέλο (το τζόκεϊ που πήραμε στη λαϊκή τίγκα στα κολλημένα με ψαρόκολλα φτερά κότας), βάζουμε και το μαύρο μάξι άρτι κλαπέν από τον τράγ... εεε πάτερ της ενορίας μας και βουαλά: η κόμισα Γοδεφρίγη της Λουμπενίας. Πάμε, κοιτάζουμε και τον μπάτλερ με ύφος, χαιρετούμε τα σόγια και καθόμαστε στο γαμήλιο δείπνον όπου και σαβουρώνουμε ό,τι μπορέσουμε να φάμε σε διάστημα μισής ώρας. Μετά την μισή ώρα, χώνουμε ό,τι μπορούμε εκ του δείπνου στις μακριές και φαρδιές τσέπες του ράσου και αποχωρούμε πριν την πρόποση: τουλάχιστον εξασφαλίσαμε το φαί ενός μήνα και δεν μας παίρνει και κανείς χαμπάρι. -))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρα λοιπόν, ο λαός που κατοικεί την γη είναι ένας, απλά μιλάει διαφορετικές γλώσσες. Κι αν κάνουμε την διύλιση, οι άντρες είανι επίδοξοι νταβατζήδες κι οι γυναίκες επίδοξες πουτάνες. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ; ( ζητώ συγγνώμη απο αυτούς που μίσησαν το χρήμα αλλά λάτρεψαν την δόξα). Εξ άλλου η παρένθεσις είναι και η κλασική φυσική των δοχείων εις τα οποία εκσπερματώνουμε αλλά και προσφέρονται διότι είναι δυνατόν να επλάσθησαν μόνο για δακτυλοσκόπηση.
    Ο καπιταλισμός είναι μιά φούσκα αυξανόμενη και το ανάποδο μια φούσκα μειούμενη. Στο ανάποδο ευημερεί ένα 10%, στον καπιταλισμό περίπου ένα 60%. Αν θέλει και να δουλεύει το πάει στο 75%. Στο ανάποδο, δεν έχεις περιθώρια. Υπάρχει κρίση ναι. Στον καπιταλισμό που υπάρχει. Στο ανάποδο, τι να πω; Οτι είναι καλύτερο και χάθηκε διότι δεν υπήρξε κρίση; Και μόνο που το υποστηρίζουν Τσίπρες και Παπαρήγες καταλαβαίνεις. Αλήθεια στο ΕΜΠ, ποιά θεωρούσες παράταξη που στηριζόταν στους βλάκες;
    Αβραμίδης ( ΚΚΕ- 1981-1984 διαφωτιστής στο Περιστέρι, μετά διαγραφείς διοτι διαφωνησα με τον βλάκα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί ρε φίλε είναι βλαχάρα ο μέγας γυμναστής; Είναι από τη Λάρσα της Σουηδίας, την Småland?
    Εμένα πάντως αυτός ο σάχλας μου θυμίζει κάτι σε Πάνο Παναγιωτόπουλο με αυτά τα γυαλιά, ενώ η Βικτώρια μου θυμίζει με αυτό το σαγόνι τον Τζακ Ντάλτον!

    Μπες να ψηφίσεις παλιοθολοκουλτουριάρη διότι τα πράγματα είναι σοβαρά:


    Vem är din favorit i kungahuset?

    Prins Daniel
    Kronprinsessan Victoria
    Kungen
    Drottning Silvia
    Carl Philip
    Madeleine

    http://www.expressen.se

    ONANIEN GÅR MOLN I SVERIGE OCKSÅ, VÄNNEN MIN...!

    läkaren

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Neropistolero

    Φαίνεται είναι κατάλοιπο της παιδικής ηλικίας με τα παραμύθια με τους δράκους και τα βασιλόπουλα...

    Παραμύθα ολκής!

    Αλλά λίγα για τα δυο μεγάλα πολιτικά μας σόγια. Είναι παιδιά του λαού!

    O Έλληνας έχει αντικαταστήσει τους βασιλείς με την οικογενειοκρατία των κοτζαμπάσηδων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ marianefeli

    Προβλέπω η έφοδος σε κοσμικούς μπουφέδες να γίνει εθνικό σπορ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ steven

    Δεν ξεφεύγει κανείς ούτε από την φούσκα, πόσο μάλλον από την αντιφούσκα.

    Σταθερή κατάσταση δεν υπάρχει, παρά μόνο συνεχής και ενίοτε εκνευριστική μεταβολή.

    Φυσικά η γκρίνια για την ταλαιπωρία της ζωής είναι παγκόσμια, διότι το μηχάνημα άνθρωπας πρέπει να είναι μονίμως ανικανοποίητο, αλλιώς πέφτει σε ψυχικό τέλμα. S/M κατάσταση εντελώς.

    Tην στιγμή που εκπρόσωπος της ΠΣK μπήκε στο αμφιθέατρο στου Zωγράφου στις γενικές έδρες και διέκοψε το μάθημα για να διαμαρτυρηθεί για το ότι η λέσχη δεν σέρβιρε KAΘE MEPA κρεατικά, αλλά και σπανακόρυζο και όσπρια, κατάλαβα ότι η Eλλάδα δεν γλιτώνει την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια.

    Όσο για τους γλάρους (50%+ στην σχολή μου) ε, χαζά παιδιά χαρά γεμάτα. κάνα πάρτυ, καμιά ζαμπονοτυρόπιτα, κάνα αμάξι του μπαμπά...

    Μικρογραφία της Ελληνικής κενωνίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ doctor

    Eίμαστε βλαχάρες και φαινόμαστε και είμαστε υπερήφανοι για αυτό και δεν το παίζουμε ντεμέκ αριστοκρατία ναούμ.

    Επίσης επειδή είμαι θολοκουλτουριάρης, θα ψηφίσω την Mαγδαληνή που έχει και φαν κλαμπ από διάφορους περίεργους! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ που προτιμούσα να δω Ιμπραήμοβιτς ;
    Δεν είμαι γκλαμουράτος, εγώ, δηλαδή;

    Με φέρνεις σε δύσκολη θεση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά μήπως είσαι γκρινιάρης και προπέτης; Εδώ κοτζάμ γαλαζοαίματη παντρεύεται ένα απλό παιδί του λαού και εσύ θέλεις να περάσει το γεγονός απαρατήρητο; Ε;

    (το σύνθημα "τόσους μπατσους και ποδόσφαιρο είχαμε να δούμε από τη χούντα" στο μέλλον θα εκφέρεται ως "τόσους μπατσους (σταθερή αξία) και δεξιώσεις έχουμε να δούμε από την κρίση".)... ορίστε με παρέσυρες και εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eλα βρε pølse! Eλεγα και εγω δε θα κανει αναρτηση κανενα καλο παιδι για τους ...βασιλεις μας,εδω πανω; ;) Αλλα να που ηρθα στο σωστο μερος! Ευγε και παλι για το ..''θρυλικό σαγόνι – αξίνα'' ''την βλαχάρα τον γυμναστή'' o oποιος γυμναστης τελικα βλεποταν Π.Γ (προ γαμου) αλλα βρε παιδια πως τον καταντησαν τα ...βιτσια των Μπερναντότ και ολοι τον φωναζουν 'πλαστικο' εδω, ετσι δεν ειναι pølse; Παντως εγω βρηκα ευκαιρια και εγινα πια μελος στο Republikanska Föreningen!

    Kαλο απογευμα και αν υποψιαστω οτι εκατσες και ειδες και το τι επιδορπια εφαγε το σκυλολοι θα τρελλαθω η γυναικα! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απογοητεύτηκα τωρα.. Επρεπε να παρει ποδοσφαιριστη το κοριτσι! Με ψηλο κασέ. Ενας απλος γυμναστης θα μπορεσει να τη ζησει, οταν ξεπεσει των πριγκηπικων αξιωματων; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καψούρη, σε βλέπω Πέλσε μου..
    Βεβαια ,σού πήραν το καλλίτερο κομμάτι..
    Έλα βρέ τώρα, καλή είναι κι η Μαγδαλινή..
    Btw, εσένα σου κάνει κούκου;;

    Πρωινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι να κάνουμε τόσο ψωμί; Το θέαμα μας χορταίνει περισσότερο. Λίγο μπάλα, λίγο γάμος, λίγο τσόντα σε μεσημεριανάδικο, λίγο σκάνδαλα στο Μάκη και πάμε καλά. Ξεχνιόμαστε χορτάτοι και μετά πάμε για μπάνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Σπίθας

    Αν δεν θέλετε Ιμβραήμοβιτς σετέκι με την σαγωνού, όχι δεν είσθε! :-Ρ

    @ ESKARINA

    Μιλάμε σκέτη Ελληνική ταινία με τον Ξανθόπουλο έτσι; :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Elva

    Είδες αν κάνεις κακές παρέες; Πλαστικός γίνεσαι!

    @ Rodia

    Τι να κάνει και το κορίτσι; Φοβόταν μη μείνει στο ράφι και πήρε τον πρώτο που βρήκε μπροστά της!

    @ Πρωινός

    Αχ, δε βαριέσαι θα βολευτούμε τα δεύτερα... Θα πάρουμε και δώρο το ρολόι!

    @ ο δείμος του πολίτη

    Σαν τον Καραγκιόζη ένα πράμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΖΗΤΩΣΑΝ! Έκτακτοι, έκτακτοι, και εις το κεφαλάκι σας (αρνίσιο) εύχομαι!

    Ένα κ*λοκάναλο που παρακολουθούσε η ηλίθια γειτόνισσά μου λιαζόμενη εις την βεράνταν έκανε όλο το πσκ επανάληψη ΟΛΟΥΣ τους γάμους γαλαζοαίματων, από τον καιρό της Λαίντι Ντι και έπειτα.

    Για να τους εμπεδώσει το ποίμνιο.

    Η σέξυ θεία Μόνα πήγε - είμαι σίγουρος - για να διαβρώσει το σύστημα απ'τα μέσα, και για να σαβουρώσει τα sju sorters kakor της κυρα-Σύλβιας και της συμπεθέρας.

    Στο δημοψήφισμα της Expressen ψήφισα Drottning Silvia δαγκωτό. Είναι η πιο διασκεδαστική απ'όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ undantag

    Φίλε, με τα sju sorters kakor δεν παίζουν ναούμ! Έχει πέσει λόρδα.

    Όσο για την Σύλβια τι να λέμε τώρα...

    Έχω τις φωτογραφίες της από τους γάμους του 1976 δίπλα στα εικονίσματα του Θωμά Mαύρου του Xρήστου Aρδίζογλου και του Δούσαν MπάEβιtsch!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όλα καλά και Αγια, αλλά:

    1. Η Βικτωρία δεν είναι ΚΟΥΚΛΑΡΑ σαν το Cristinάκι.
    2. Σαν τους γάμους που διοργάνωνε η Φρειδερίκη δεν έχει ξαναδεί το σύμπαν.
    3. Το πάρτυ έγινε στον αντίστοιχο 'Αβέρωφ' της Σουηδίας; Και αν ναι, ποια ξανθιά έκανε την Πατίτσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ apos

    1. Nαι, αλλά προωθεί την εξόρυξη μεταλλευμάτων (σαγόνι αξίνα).

    2. Bρε είδες χλίδες η Ψωροκώσταινα; Oύτε η Nταϊάνα τέτοια.

    3. Όχι, διότι η βλαχάρα είναι στεριανή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ευτυχώς που η πρίνσις δεν διαθέτει μεγάλο στήθος γιατί δεν θα φαινόταν ο λαιμός της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τέτοια χάλια έχουν οι γυμναστές στις χώρες της Υπερβορείας?????

    Όπως και να έχει πάλι καλά που υπάρχουν οι Άνακτες και η Ρούλα ΚΟρομηλά να ξεχνιόμαστε και λίγο (i am just jocking of course).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ mahler76

    Aαααα.... λίγα με τον φρεσκοπρίγκηψ Δανιήλ ναούμε! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και που δεν πήγε μουνδιάλ η Σουηδία δεν λέει και τίποτε. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στην Ρουσσία κατά τη διάρκεια του μουνδιάλ, ένα 15% του λαός ψήφισε ότι η Εθνική Ρωσσίας είχε αυξημένες πιθανότητες να κατακτήσει το κατσαρόλι, ενώ ένα άλλο 2% εψήφησε ότι πιθανότητες είχε και η Εθνική Τουρκίας.

    Άσε που περί Σουηδίας δεν ερωτήθη σχετικώς ο Πάουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Hades

    Εμ, αν βάζανε στον Πάουλ να επιλέξει Σουηδία - Ρωσία, πάλι δεν θα επέλεγε κάποιον; :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πάντως εγώ έχω μία απορία ρε μάστορα... ΟΚ παντρεύονται ο κύριος με την κυρία. Άντε και χαίρονται και οι οπαδοί της μοναρχίας σας, γιά το glamour της υποθέσης, γιά την συνέχιση της δυναστείας, γιά, γιά, γιά... ΑΝΤΕ και όσοι από τους ξένους οπαδούς της οποιασδήποτε μοναρχίας βρέθηκαν εκεί να χαρούν αντάμα, καί όοοολοι οι παραπάνω να πάρουν ένα κατιτίς, να θυμούνται την μεγάλη στιγμή της Σουηδίας το 2010.

    Από τότε έχει περάσει ένας μήνας, και η Στοκχόλμη, - και ειδικά ή Παλιά Πόλη - είναι ΓΕΜΑΤΗ φωτογραφίες και πιατάκια και ξυλόγλυπτα και αγαλματάκια με το ζευγάρι! Ποιό εύκολα βρίσκεις φώτο του ζεύγους, παρά trolls γιά ν' αγοράσεις!
    Τί γίνεται ρε φίλε, σας περίσσεψαν τα σουβενίρ, ή περιμένετε ομαδική εισβολή οπαδών της βασιλείας (σας), από όλη την Ευρώπη πού δεν κατάφεραν να παρεβρεθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ exadaktylos

    Kατ' αρχήν, εσείς ΠIATAKI ΠHPATE; EEEEE;;;

    Kαι αν δεν πήρατε, διατί δεν πήρατε;

    Mήπως είσθε κομμουνιστής;

    Tο ξέρετε ότι MONON οι κομμουνισταί δεν θέλουν τον Bασιλέαν;

    Tα πιατάκια είναι η ψυχή μας, τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να την χαίρεστε την ψυχή σας είς πιατάκιον! Ημείς ηγοράσαμεν troll!
    Και άλλην φοράν δεν ξαναέρχομαι, άν δεν πουλήσετε όλες τις αηδίες με το βασιλικόν ζεύγος πρώτα!

    (και γιατί είσαστε και ακριβά ρε παιδάκι μου! 50 kroner ο καφές στο self-service!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ exadaktylos

    O καφές είναι μπάει σπέσιαλ απόιντμεντ του χις μάτζεστυ δη Kινγκ με κάπα κεφαλαίο ναούμ. Πόσο να κάνει δλδ; Σαράντα;

    Aυτό δεν το θέλει ούτε θεός ούτε διάολας!

    Kαι τα τρολ καλά είναι, αλλά ένα πιατάκι έπρεπε να το πάρετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...