Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Τα γκουγλίσματά σας καταχωρούνται γιατί… έτσι! (Written Declaration No 29)


Όταν οι Πατρίκιοι αισθάνονται ανασφάλεια μπροστά στα στίφη των πληβείων, επιθυμούν την ύπαρξη περισσότερων και σκληρότερων ελέγχων της ζωής της πλέμπας. Μίας πλέμπας που τον τελευταίο αιώνα στον δυτικό κόσμο έχει αξιωθεί να έχει κονσέρβες, κόρν φλέηκς, τουτού με αιρκοντίσιο, Μακ Δόναλδς, Αει ποδ και παδ και άλλα ανήκουστα ακόμα και για τους Τσάρους πασών των Ρωσιών, ή τον Τζένγκις Χαν αυτοπροσώπως.

Φυσικά η επιβολή οποιονδήποτε μέτρων περιορισμού της ελευθερίας κινήσεων, ή ελέγχου της προσωπικής ζωής, προκαλούν δυσφορία στο πόπολο με κίνδυνο κάποια στιγμή οι από πάνω να φάνε τις κλωτσιές της ζωής τους.

Έτσι επιστρατεύεται η μέθοδος της τρομοκράτησης των πληβείων με κάποιον φανταστικό ή ημι-φαντιστικό εχθρό, ας πούμε την «τρομοκρατία». Έτσι η πλέμπα χεσμένη απάνω της, δέχεται περιορισμό των ελευθεριών της για να προστατευτεί π.χ. από έναν νεφροπαθή (πιθανώς ήδη νεκρό) σε κάποια σπηλιά του Αφγανιστάν. Βέβαια αυτός που προστατεύεται τελικά, είναι οι Πατρίκιοι από του Πληβείους, ουδείς άλλος.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και ένα πατσαβουρόχαρτο που κυκλοφορεί ανάμεσα στους Ευρωβουλευτές και ονομάζεται «Γραπτή Πρόταση 29» (PDF Αγγλικά) και το πήρα πρέφα από το ιστολόγιο του Σουηδού Henrik Alexandersson.

Στόχος;

Η καταχώρηση ΟΛΩΝ των γκουγκλαρισμάτων – αναζητήσεων στο παγκόσμιο αποχετευτικό διαδίκτυο των αμνοεριφίων της ΕΕ, μπας και πιάσουν… κανέναν παιδόφιλο.

Δε λέω, μπορεί κα να βρουν για ξεκάρφωμα και κανέναν «δυνάμει» παιδόφιλο (κανέναν φτωχομπινέ, μη φανταστείτε κανέναν φραγκάτο), ή κάποιον που να ψάχνει για «σεξ με κροκόδειλους». Ο στόχος όμως είναι άλλος:

Το φακέλωμα ει δυνατόν όσων την ψάχνουν με τρόπους που δεν αρέσουν στο τρέχον κατεστημένο. Απλά πράματα, που μπορεί ακόμα και μια μέση αγκινάρα να κατανοήσει. Δεν χρειάζεται IQ 185.

(Πάντως αν δω γκουγλάρισμα για γυμνές φωτό Καλομοίρας με ζαρντινιέρες αντί για ζαρτιέρες, τότε θα μπορώ να δηλώσω ότι τα έχω δει όλα).

Βλέπετε, η αυταρχική κοινωνία του εγγύς μέλλοντος δεν θα μοιάζει τόσο πολύ στο μπρουτάλ «1984» του Όργουελ, όσο στον πιο χαζοχαρουμενέ, χρυσοσκονάτο «Θαυμαστό Νέο Κόσμο» του Άλντους Χάξλεϋ. Και αυτό διότι μια χαζοχαρουμενέ, χρυσοσκονάτη δικτατορία, μπορεί και να περάσει στο ντούκου από την αποβλακωμένη πλέμπα.

Γενικά, οι Ευρωβουλευτές δεν είναι πολιτικοί πρώτης γραμμής στις χώρες τους και κυκλοφορούν και διάφοροι χαζοχαρουμενέ τύποι και τύπισσες που θα υπογράψουν οτιδήποτε ακούγεται κάπως καλό, με την ίδια ευκολία που γίνεται κανείς μέλος σε κάποιο γκρουπ του Facebook «που μοιάζει για καλό σκοπό» (Δεν κάνω τον ξύπνιο, έχω χάσει τον λογαριασμό των γκρουπ που έχω γίνει μέλος). Οπότε όπως καταλαβαίνετε η εν λόγω παπαριά έχει αρχίσει να μαζεύει κουκιά με ανησυχητικό ρυθμό. Ίδωμεν.

Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στην Αγγλική βερσιόν της ανάλυσης του Πειρατή (ουάου!) Σουηδού Ευρωβουλευτή Christian Engström εδώ.

(Κάτω τα χέρια από τις ζαρντινεροζαρτιέρες της Καλομοίρας ρεεεε!!!! :-Ρ)

28 σχόλια:

  1. Καλά. Πλάκα με κάνεις; Ετοιμάζω ανάρτηση σχετικά με Orwell και Huxley, και πως ενώ το πόπολο πιστεύει ότι μας ταιριάζει το 1984, τελικά είμαστε πιο πολύ γενναίος καινούργιος κόσμος. Ασταδιάλα κόπι-κατ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ellinaki

    Tστστσ... γάτα με πέταλα ο δικός σου :-P

    Πάντως κοίτα, το "1984" μας είναι πιο οικείο λόγω χούντας, Xίτλερ κλπ.

    O μαστουρωμένος με "soma" "Θαυμαστός Νέος Κόσμος", μας κάθεται κάπως γιατί... μοιάζει με τον σημερινό!

    A! Πάρε και Georgia Guidestones να δέσει το γλυκό :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλλλλλάκα με κάν'σ-α!!!! Αυτά είναι λαστ σέντσουρυ.... Τέρμα οι παιδεραστές και οι τρομοκράτες, τώρα μμας απασχολεί η κυρά Σούλα η περιφτερού που δεν έκοψε απόδειξη για τη σοκολάτα. Ακόμα κι ο Πρόφητας απέσυρε την Μιαράν μήνυσην! Διατί να κοπιάζομεν αδίκως, ούτος ή κάλος; όλοι οι έκφυλοι του διαδικτύου θα καούν στον Αρμαγκεντώνακ, μαζί με τη Μαντόνα. Το 2012. Ααααααααααύριοοοοοοοο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμμμμ

    το θεμα "Θαυμαστος νεος κοσμος vs 1984" μου είχε έρθει πριν κανα εξάμηνο σε mail!!!



    Μηπως η τελική λύση ειναι κάπου ανάμεσα;

    Δηλαδη και υπερπληροφορηση/χαζομαρα αλλα και διπλη γλώσσα/υπουργείο προπαγάνδας κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To PDF προέρχεται από το domain smile29.eu, το οποίο είναι καταχωρημένο μέσω κάποιας εταιρείας στο Bergamo της Ιταλίας, για λογαριασμό αγνώστου. Άρα, δεν πρόκειται για κάποιον επίσημο ιστότοπο της Ε.Ε., παρά πρόκειται μάλλον για κάποιο lobbying group. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε ιδιαίτερους λόγους να πιστεύουμε ότι το «πατσαβουρόχαρτο που κυκλοφορεί ανάμεσα στους Ευρωβουλευτές» έχει ιδιαίτερες πιθανότητες να λάβει οποιαδήποτε επίσημη υπόσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Μαύρος Γάτος

    Σωστό. Kαι μόνο η Σάρα Πέη-λυν μπορεί να μας οδηγήσει στον λυτρωτικό Aρμαγεδώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Zaphod

    Kαι καρότο και μαστίγιο, the winning formula!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Διαγόρας ο Μήλιος

    Kατά βάση σωστό.

    Όμως η επιτυχία ή όχι των λομπιστών εξαρτάται από το πόσο "γεια σου" και "γουάου" είναι οι διάφοροι Eυρωβουλευτές...

    Aνησυχώ. (Bρήκαμε δουλειά τώρα :-P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Zaphod + polsemannen

    Είσθε και οι δύο εγκάθετοι και μου κλέβετε τις ιδέες. Και σα να μην φτάνατε εσείς, ξεπετάχτηκε και άλλος επί του θέματος. Παίρνετε κάτι όλοι εσείς εκεί στη Σουηδία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται περί κλασικής τακτικής: αποκεφαλισμός διά την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου.
    Τα αποτελέσματα γνωστά ανά τους αιώνας.

    Επί τη ευκαιρία, κι εγώ έχω λάβει το περιβόητο powerpoint με την "κόντρα" των δύο και ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον. Βέβαια, από την πλευρά μου διατηρώ τη γνώμη μου ότι είναι εφικτώ να τον πιώμεν κι από τα δύο βιβλία ταυτοχρόνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ MAD MAX ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό είναι αντίδοτο;
    http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=el&answer=95464

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εν ολίγοις τον ήπιαμε.
    Η ζαρντινιέρα καραδοκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και πολύ ζαρτινιέρα το Καλομοιράκι!
    Πέρα από την πλάκα, το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Ο περιορισμός των ελευθεριών κάθε είδους είναι θέμα που δεν πρέπει να μας αφήνει ασυγκίνητους. Αν υπήρχε πάντως κόμμα πειρατών στην Ελλάδα, μάλλον θα το ψήφιζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Βλέπετε, η αυταρχική κοινωνία του εγγύς μέλλοντος δεν θα μοιάζει τόσο πολύ στο μπρουτάλ «1984» του Όργουελ, όσο στον πιο χαζοχαρουμενέ, χρυσοσκονάτο «Θαυμαστό Νέο Κόσμο» του Άλντους Χάξλεϋ. Και αυτό διότι μια χαζοχαρουμενέ, χρυσοσκονάτη δικτατορία, μπορεί και να περάσει στο ντούκου από την αποβλακωμένη πλέμπα."

    Δυστυχώς η μόνη ελευθερία για την οποία νοιάζονται οι περισσότεροι είναι η ελευθερία σε "άρτο και θεάματα". Όταν το σύστημα πάει καλά, ουδεμία αντίδραση και "είσαι τρελός που είσαι ριζοσπάστης, παιδάκι μου;". Όταν όλα πάνε στράφι και το κρουασάν σοκολάτας το επιούσιο γίνεται ακριβότερο ξαφνικά να σου "λαϊκή οργή", "μας κλέβουν" κτλ. Και πριν δεν σε κλέβανε ρε μαλακά; Έπρεπε να έρθει ο diabolus ex machina, το ΔΝΤ, στην χώρα για να αντιδράσεις; Παρόλο που αυτή η στάση είναι κατανοητή - και δεν θέλω να ηθικολογήσω, όμως είναι δυνατόν να αντισταθείς σε ένα σύστημα σοβαρά, όταν με το που σου δίνει ένα δωράκι, σκας; Για αυτό είμαι σκεπτικός στο κατά πόσο ο Ελλήν μπορεί να αντισταθεί μακροπρόθεσμα. Με το που θα του κάνει κανείς την χαρούλα (κόρη στο δημόσιο) θα σταματήσει να νοιάζεται όπως εκάνε τόσο καιρό ενώ ήξερε. Εκτός φυσικά αν το σοκ είναι πολύ μεγάλο (ή αν η πίτα μικρύνει τόσο που θα υπάρχει χώρος μόνο για τα μεγαλολαμόγια). Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Hades

    E όχι, εγώ ΔΕΝ το έχω λάβει, στείλ’ το αμέσως! :)

    @ steven

    Ευτυχώς λοιπόν που μου έχουν πει ότι μοιάζω με τον Μελ Γκίμπσον! (Όσο μοιάζει ο Μίστερ Σποκ στην Καραμανλάρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ doctor

    Ενδιαφέρον. Να δούμε τι θα απαντήσει η Google σε περίπτωση που περάσει κάποια στιγμή το πατσαβουροχαρτο.

    @ tiktos

    Αντί για ζαρτιέρα, μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Ανορθόδοξος

    Κάποια στιγμή θα υπάρξει και επισήμως φαντάζομαι.

    @ DennisV

    Φίλε, το κρουασάν με μερένδα είναι δείκτης κοινωνικής ευημερίας!

    Όσο για την πίτα, μοιάζει να έχει μικρύνει σημαντικά. Για να δούμε ποιοι θα μείνουν στην απ' έξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. To ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, δεδομένου ότι στη Γερμανία ήδη ψηφίστηκε παρόμοιος νόμος (πέρυσι το καλοκαίρι αν θυμάμαι καλά), παρά την μαζική αντίδραση ακόμη και των οργανώσεων θυμάτων παιδοφιλίας.
    Παραδόξως βέβαια ο νόμος δεν εφαρμόζεται, αν είμαι σωστά πληροφορημένος.
    Δεν έχω καμμια αμφιβολία ότι και η ΕΕ θα προσπαθήσει να περάσει ένα παρόμοιο αίσχος.

    Όσον αφορά το συγκεκριμένο pdf που ανήρτησες Svennegreken, δεν κατάλαβα ποιο ακριβώς σημείο δηλώνει ή υποννοεί έλεγχο "...της καταχώρησης ΟΛΩΝ των γκουγκλαρισμάτων – αναζητήσεων στο παγκόσμιο αποχετευτικό διαδίκτυο". Ίσως δεν το κατάλαβα, διότι τα αγγλικά μου δεν είναι και τα καλύτερα. Μπορείς να με βοηθήσεις;

    Ούννος ο Βελανιδοφάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Ανώνυμος

    Aρκεί να γίνει το πρώτο βήμα και σιγά σιγά θα βάλουν χέρι και στις αποχετεύσεις μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ούννος ο Βελανιδοφάγος8 Ιουνίου 2010 στις 3:42 μ.μ.

    Πολύ φοβάμαι ότι αργά ή (μάλλον) γρήγορα θα το κάνουν - από εκεί φυσάει εδώ και χρόνια ο άνεμος. Φύλλα συκής και φαντάσματα προς εξορκισμό υπάρχουν αρκετά.
    Γενικά απορώ πώς οι απανταχού εκτελεστικές εξουσίες ανέχθηκαν τόση ελευθερία στο διαδίκτυο επί 20 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτή εδώ η ΚΥΡΙΑ , μου έφιαξε την ημέρα σήμερα..

    Απογευματινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Ούννος ο Βελανιδοφάγος

    Πιθανόν για δυο λόγους:

    1. Είχαν υποτιμήσει το θέμα.

    2. Με την μέθοδο του Data mining μπορούν να έχουν μια ένδειξη για το προς τα που πάνε τα θρεμμένα πρόβατα του πλανήτη. (Τα πειναλέα πρόβατα, προφανώς και δεν έχουν ίντερνετ).

    @ Απογευματινός

    Αχ και πάνω που είχα πιστέψει ότι θα μου έδειχνες μια γκομενάρα τστστς…

    Μπράβο της. Αν είσαι ενενήνταφεύγα και δεν έχεις τα κότσια να κινείσαι σύμφωνα με τις αρχές σου, τι να σε κάνω, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Φυσικά η επιβολή οποιονδήποτε μέτρων περιορισμού της ελευθερίας κινήσεων, ή ελέγχου της προσωπικής ζωής, προκαλούν δυσφορία στο πόπολο με κίνδυνο κάποια στιγμή οι από πάνω να φάνε τις κλωτσιές της ζωής τους."

    Αχ αυτοί οι καημένοι οι απο πάνω, να μην είναι απο πάνω Κορέοι στη Βόρειον Κορέαν. Αξίζουν τον οίκτον μαςν.

    Όσο για το θέμα του σχεδίου διακήρυξης, θα συμφωνήσω με το Διαγόρα, χλωμό το βλέπω να "περάσει" από το ΕΚ στο μεσοπρόθεσμο μελλον.

    Εκ πείρας, η τύχη μιας πρότασης στο ΕΚ εξαρτάται από τον/τους
    εισηγητές της... Και (επίσης εκ πείρας) μια από τις εισηγήτριες της συγκεκριμένης πρότασης (κόψτε μούρη και βγάλτε συμπέρασμα
    http://www.europarl.europa.eu/members/expert/alphaOrder/view.do?language=EL&id=23894) εκλέγεται από πυροβολημένους θρησκόληπτους Σλοβάκους της επαρχίας, ώστε όποια πρόταση της φαίνεται πως ευνοεί την Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια, την υπογράφει. Ούτε το άθλιο κόμμα της δεν πείθει πια (PPE, μπρρρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ undantag

    Χμμμ... Καλή δε λέω, αλλά ως γνωστόν μόνο η θρυλική Σάρα από την Αλάσκα μπορεί να φέρει τον λυτρωτικό Αρμαγεδώνα, που σε 1.000.000 χρόνια θα οδηγήσει στον διαστρικό πολιτισμό των ευφυών γιγαντιαίων κατσαρίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Mα τι σκατά, τα μοναδικά βιβλία που έχουν διαβάσει είναι το 84 και ο Θαυμαστός Κόσμος; Τι σκατά;;
    Εγώ θα προτιμούσα κάτι σε συνδυασμό A song of ice and fire και Ξαβιέρα Χολλάντερ.
    Αμόρφωτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Prophet Estarian

    Για Ξαβιέρα Xολλάντερ σκέτο, μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολσμανέστατε Σουηδομαθή...
    χρειαζόμαστε πανεπειγόντως τα ΦΩΤΑ σου. Δες το σχόλιο εδώ:

    http://omadeon.wordpress.com/2010/12/04/defend-wikileaks-boycott-amazon-and-paypal/#comment-43760


    ...διότι εκείνος που κυνηγάει αυτή τη στιγμή τον Julian Assange, αποδείχτηκε πολιτικός που πέρασε μέτρα... μεγαδελφίστικα στη Σουηδία και ΕΘΙΧΘΗ ο ίδιος από σχετικές αποκαλύψεις των Γουκι-λιξ.

    Η δε... πρώτη (εκ των 2) ΔΗΘΕΝ βιασθείσα Χρισθιανή αντισημίτισσα είχε ξυγγράψει και Οδηγόν Εκδικήσεων Πρώην Γκομένων, τον Ιανουάριον, η δε άλλη... απεδείχθη εξίσου αναξιόπιστη και η υπόθεση βρωμάει (δυστυχώς Σουηδιστί εν μέρει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...