Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Συγκοινωνούντα δοχεία


Από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου μέχρι σήμερα, γίνομαι δέκτης, με αυξανόμενο ρυθμό, ενός χειμάρρου από αποψάρες, από μεγαλόσχημους τε και άσημους, δια την σωτηρία της πατρίδος, της διατήρησης του στάτους κβο στον δημόσιο τομέα, της βελτίωσης του Ε.Σ.Υ. και ότι άλλο ευγενές και ευκταίο, ή ακόμα και ιδιοτελές.

Τα επιμέρους βράχια που αποτελούν αυτήν την τρομακτική εικονολεκτική κατολίσθηση, αποτελούνται τόσο από τεκμηριωμένες απόψεις, όσο και από μπούρδες και στρατευμένες πίπες, τσιμβούκια και άλλα είδη καπνιστού.

Χαρακτηριστική μπούρδα που άκουσα σε ιερό βίδεο ήταν η παρακάτω:
«Χρωστάμε 150% του ΑΕΠ μας. Εάν θέλουμε να χρωστάμε 60% όπως η Τσεχία, πρέπει να μειώσουμε τους μισθούς στα € 300 όπως εκεί». Ό,τι να ‘ναι. Πονάει δόντι του Χατζηπετρή, κόψει τα αρχίδια του φούρναρη.

Όμως πέρα από αυτά, θα ήθελα να αναφερθώ στην αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων που παρουσιάζεται στην εισαγωγική εικόνα και πως αυτή σχετίζεται με ότι ζούμε και συμβαίνουν παγκοσμίως.

Η Ελλάδα τραβάει τώρα ένα μεγάλο λούκι, για τους παρακάτω λόγους:



Α. Της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2008. Ειρήσθω εν παρόδω, στις ΗΠΑ 1 στους 7 Αμερικανούς (44 εκατομμύρια) βασίζεται στα κουπόνια φαγητού (food stamps) για να ΦΑΕΙ.

Β. Η Ελλάδα είχε στρεβλή ανάπτυξη και διαφθορά επιπέδου Νιγηρίας. Αντί να κοιτάξουμε να παράγουμε προϊόντα και υπηρεσίες ποιότητας να κονομήσουμε, την ψάχναμε για να τα ξύνουμε στο δημόσιο, ή να παίρνουμε μίζες από 15 μπάντες, π.χ. χρεώνοντας σύριγγες στα νοσοκομεία προς 15€ το τεμάχιο ας πούμε.

Όπερ, όταν έσκασε η φούσκα στα Στέητς, εμείς ήμασταν με τα σώβρακα κάτω και το σεξ αναπόφευκτο. Ενδιαφέροντα κείμενα εδώ και εδώ. Ηχητικό της δανειακής σύμβασης εδώ.

Ως γνωστόν από την φυσική του Δημοτικού, εάν έχουμε μια ομάδα δοχείων με νερό με διαφορετικές στάθμες και τα συνδέσουμε με σωλήνα μεταξύ τους, η στάθμη σε αυτά θα εξισωθεί προς έναν μέσο όρο που εξαρτάται από το ύψος της στάθμης κάθε δοχείου και τον όγκο του υγρού που είχε κάθε δοχείο. Όπως και να έχει τα δοχεία που είχαν υψηλότερη στάθμη θα αποκτήσουν χαμηλότερη. Και όσο και αν σας φαίνεται κουλό, η Ελλάδα, η λατρευτή μας Ψωροκώσταινα, ενίοτε και Ψωρογιώργαινα, ήταν στο τοπ-30 παγκοσμίως.

Ετοιμαστείτε για μόνιμη πτώση.

Ο πλανήτης μας πλέον αποτελείται από κοντά 200 συγκοινωνούντα δοχεία (όσα και τα μέλη του ΟΗΕ ή της ΦΙΦΑ αν θέλετε). Και το γεγονός της επανάστασης των μεταφορών και επικοινωνιών, ιδιαίτερα των διαδικτυακών, που κάνει την Ελλάδα να μιμείται τους Αιγυπτίους και τους Ισπανούς διαμαρτυρόμενη, είναι μόνο μια πλευρά του θέματος και όχι η ισχυρότερη.

Η υπερεθνική ελίτ του χρήματος και του χρηματιστηριακού τζόγου, μπορεί να κάνει ότι θέλει πέρα από κράτη και σύνορα. Μπορεί με τις κινήσεις της – κυρίως την μετεγκατάσταση επιχειρήσεων- να ανεβάζει ένα τσικ το επίπεδο διαβίωσης σε πολυπληθείς τριτοκοσμικές χώρες, αλλά να το κατεβάζει σημαντικά σε χορτασμένες πρωτοκοσμικές. Νησίδες ευμάρειας όπως η Σουηδία, ή η Φινλανδία ή ακόμα και η Ελβετία, θα διαπιστώνουν ότι γίνεται ολοένα και δυσκολότερο να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο διαβίωσης τους. Χωρίς δουλειές γίνεται; Δεν γίνεται.

Σε αυτό το σημείο να παραθέσω εδώ απαύγασμα σοφίας από το Σουηδικό χαζοκούτι, συγκεκριμένα το rapport του svt-1. (Είναι μετά το 2006 και την εκλογή της κεντροδεξιάς συμμαχίας).

Έλεγε λοιπόν η συμπαθέστατη παρουσιάστρια Katarina Sandström (πολύ με αρέσει): « Χάθηκαν 300.000 θέσεις εργασίας στην βιομηχανία τα τελευταία χρόνια, αλλά δημιουργήθηκαν 200.000 θέσεις συμβούλων!» Τα νούμερα ενδεικτικά όπως τα θυμάμαι. Ναι, σύμβουλοι ρέικι και wellness ας πούμε. Δεν συνουσιαζόμαστε με καμιά μαύρη καμαριέρα 1,85 λέω ‘γω;

Εκ των πραγμάτων, το να είναι επιδίωξη της παγκόσμιας υπερεθνικής ελίτ, μία παγκόσμια διακυβέρνηση (από αυτούς) με πτώση του παγκόσμιου βιοτικού επιπέδου, δείχνει μια ρεαλιστική πιθανότητα.

Γιατί με πτώση του βιοτικού επιπέδου; Μα το κακιασμένο τμήμα της ανθρώπινης φύσης επιβάλει όχι μόνο εσύ να περνάς κεγαμό, αλλά και ο άλλος να ψωμολυσσάει. Πιο μεγάλη καύλα. Είναι το αντίστροφο του «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα».

Πάντως για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει εκ των πραγμάτων να γίνει πρώτα ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος, Χονδρικά – πολύ χονδρικά, από την μία το μπλοκ του ΝΑΤΟ και από την άλλη το μπλοκ Κίνας – Ρωσίας.  Όσο δεν κάθεται κάτι τέτοιο, η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι μακριά.

Κλείνοντας, μία θεωρία συνωμοσίας εγχώριου ενδιαφέροντος προσφορά του καταστήματος:

Εάν κάποια στιγμή η ΕΕ γίνει ομοσπονδία (όπως Αμερική!) με ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ομοσπονδιακό νόμισμα, ομοσπονδιακή εξωτερική πολιτική κλπ., η Ελλάδα θα γίνει η Φλόριντα της Ευρώπης. Δηλαδή τουριστικό θέρετρο για συνταξιούχους και παραγωγός πορτοκαλιών. Οπότε τι να τα κάνει τα πανεπιστήμια, τις βιομηχανίες κλπ;

ΙΕΚ γκαρσονικής - τζατζικοπαρασκευής και φαγάδικα και πολύ είναι.

Άσε που μπορεί να αποκτήσει το δικό της CSI.

CSI Πετράλωνα.

Κεγαμό;

24 σχόλια:

  1. "η Ελλάδα θα γίνει η Φλόριντα της Ευρώπης. "

    Καλό αυτό, έ..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. CSI ARTAPULCO.
    Δεν έχετε ακούσει περί αποκέντρωσις κύριε;;;
    Έχομεν και κοτζαμάν Υπουργείον μετά Υπουργού, Υφυπουργών και Γραμματέων Γενικών τε και Ειδικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. A certain crazed alien penguin5 Ιουλίου 2011 στις 8:47 π.μ.

    Κι εγώ που έγραφα, τρολιάζοντας ως αγριοπασόκος, "Μισθο στα 300 ευρώ" τώρα... Δυστυχώς κάποιοι το πάιρνουν στα σοβαρά.
    Νόμος του Πόε: "Χωρίς εμφανή στοιχεία σαρκασμού είναι αδύνατον να ξεχωρίσεις την τρολιά από την ειλικρινή έκφραση ενός φανατικού".
    Το ερώτημά μου παραμένει:
    Αν έχουμε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, τι γίνεται με τους αυτόχθονες ιθαγενείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ A certain crazed alien penguin

    Kοίτα, στην αρχή θα μας γαμήσουνε, αλλά στο τέλος θα μας δώσουν καζίνα.

    Όπως Αμερική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2011 11:16 μ.μ.

    Αν δεν σε χαλούν οι σεξουλικές υπηρεσίες σε συνταξιούχους τουρίστες, NAI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει να πέσει σιλικόνη... όπως Αμερική! Βοηθάει και στην παροχή υπηρεσιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ESKARINA

    Πεδίον δόξης λαμπρόν ανοίγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βυζίον δόξης λαμπρόν... αλλά υπάγεται σε ΦΠΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΡΘΟΤΑΤΗ Η ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΕΝΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟ. ΟΧΙ ΦΛΩΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΜΠΑΛΙ ΕΣΟΜΕΘΑ. ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΜΠΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΘΑ ΤΡΙΓΥΡΝΟΥΝ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΘΟΤΙ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ESKARINA

    Άντε με το καλό 25%, όπως Σουηδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ steven

    Θα μας βάλουν και στο National Geographic!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τί την ήθελες τη ΦΙΦΑ; Δεν πρόλαβες να τη γράψεις και.. τσουπ! έσκασε η φούσκα της.
    ..και μάφια όπως Αμερική λέμε ;)
    (μπολικη μάφια φυτρώνει εδώ, υπάρχει λίπασμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Rodia

    Τι; Δεν την αφήναν να κατουρήσει την κακομοίρα και έσκασε η φούσκα της;

    Ούτε ο Τσακ Νόρις δεν είναι ασφαλής πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν σε έναν επίγειο παράδεισο σαν την ελλάδα, έχει απαγορευτεί να παράγει την τροφή του να γίνει αυτοδύναμη ενεργειακά να αναπτύξει δική της βιομηχανία (βλέπε σύμβαση cooper) και να έχει μια εξουσία λαϊκής δημοκρατίας, τότε τι άλλο μπορείς να περιμένεις;

    υ.γ. μπαίνω εδώ και τέσσερις ημέρες και παρατηρώ την εικόνα με τα συγκοινωνούντα δοχεία.Η στάθμη δεν έχει ακόμη ισορροπήσει.
    Να αρχίσω να ανησυχώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εξαίρετη ανάλυση! Δύο σχόλια:

    Πρώτον αποκλείεται να γίνουμε Florida της Ευρώπης γιατί το συγκεκριμένο σύστημα είναι εξαιρετικά ασταθές γιατί δεν υπάρχει το fallback σενάριο. Στην περίπτωση της ονείρωξης του ΓΑΠ, προσπαθήσαμε να γίνουμε Δανία της Νότιας Ευρώπης και, καθότι εκτροχιάστηκε το εγχείρημα, καταλήξαμε να γίνουμε Δάνεια της Νότιας Ευρώπης (ξεκάθαρο fallback σενάριο). Στην περίπτωση που επιχειρήσουμε να γίνουμε Florida, δεν βλέπω ποιο είναι το αντίστοιχο εναλλακτικό πλάνο...

    Δεύτερον, θέλω πολύ να μου λέει τις ειδήσεις η Katarina Sandström, όχι από τηλεοράσεως αλλά κατ' ιδίαν, κάνοντας χρήση αν είναι δυνατόν τα είδη καπνιστού που αναφέρατε παραπάνω!!! Και, ΟΧΙ, δεν με πειράζει το σταυρουδάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ tiktos

    Οι λαϊκοί αγώνες κρατούν την στάθμη σταθερή προς το παρόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Batcic

    1. Φώλμπακ σενάριο η Κούβα του Μπατίστα.

    2. Όου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε Pølsemannen το Φώλμπακ πρέπει να υφίσταται και ως λογοπαίγνιο, διαφορετικά δεν στρέχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πουτ δε κοτ ντάουν... Νομίζω ότι είχαμε ήδη ξεκινήσει την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης χρόνια πριν αρχίσει να γυρίζεται το CSI εις το απολίτιστον εξωτερικόν. Εμείς τους το δώσαμε και αυτό, ή ίσως να μας το έκλεψαν μέσω των συγκοινωνούντων δοχείων. Λεφτά μπορεί να μην έχομεν αλλά μας περισσεύουν τα κιλά μέσα στο παντελόνι. Αμά λάχει θα τα βάλουμε στα δοχεία για να κλείσουμε τις τρύπες. Απλά να δω πως θα περπατάμε μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Hades

    Πολλά κιλά μέσα στην βράκα ναούμε.

    Θα το επεκτείνουμε και σε CSI ΛΛΛΛΛαδάδικα, να μην φωνάζουν και τα ΠΑΟΚια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...