Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Αχ κακούργα κενωνία.


Τα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως οι παντός είδους αρθροπάθειες, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ψωρίαση, ο ερυθηματοειδής λύκος και καμιά εκατοστή άλλα, ταλαιπωρούν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, από νεογνά μέχρι υπεραιωνόβιους.

Πραγματική θεραπεία γι αυτά τα χρόνια νοσήματα δεν υπάρχει. Το καλύτερο που έχει να παρουσιάσει το οπλοστάσιο της ιατρικής επιστήμης μέχρι στιγμής είναι τα αντι ΤΝF φάρμακα που απλά φρενάρουν την εξέλιξη των ασθενειών, παρεμποδίζοντας κατά κάποιο τρόπο τις επικοινωνίες του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς.

Άλλωστε οι ασθένειες αυτές οφείλονται στην επίθεση που κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού στα υγιή κύτταρα των αρθρώσεων π.χ., καταστρέφοντας τις στο πέρασμα του χρόνου. Το αίτιο όμως που προκαλεί αυτή την εμφύλια διαμάχη στο σώμα δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Χθες λοιπόν έμαθα ότι μια Ελληνιίδα ερευνήτρια από την Θεσσαλονίκη, η Αναστασία Παπαδοπούλου, βραβεύτηκε ως η καλύτερη ερευνήτρια στον κόσμο για το 2011 λόγω της εργασίας της πάνω στην ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Όμως στην χώρα της φαιδράς επιδοτούμενης πορτοκαλέας που βλέπει τις παγοκολώνες Βραζιλιάνικης πορτοκαλάδας να έρχονται, η ερευνητική αυτή προσπάθεια υποβλήθηκε στο υπουργείο Παιδείας για να χρηματοδοτηθεί μέσω του προγράμματος «Θαλής» και τελικά δεν εγκρίθηκε.

Όου γέα. δις ιζ Σπάρτα.

Ναι, προς στιγμήν μπερδεύτηκα, δεν πρέπει να γίνουμε σαν την Σουηδία π.χ. που όχι μόνο έχει πολλούς δικούς της ερευνητές που τους βοηθά τα μέγιστα, αλλά τα πανεπιστήμια της προσελκύουν και ένα σωρό άλλους από όλες τις χώρες του κόσμου.

Εμάς μας αρκεί να βγαίνουν όποιοι Έλληνες ερευνητές και να διακρίνονται στο εξωτερικό και φυσικά την έρευνά τους να την καρπώνονται οι χώρες που τους φιλοξενούν. Αλλά, το μεγαλείο της «φυλής» θάλει, λάμπει και ακτινοβολεί οσάν σουπερνόβας. Έτσι δεν είναι ω Καραμήτρο;

Ω, εθνική υπερηφάνεια δια τους Ψωροκωσταινιώτες. Δεν είμαστε τόσο μπάζα, βγάζουμε και εμείς επιστημοναράδες. Διακρίνονται όξω, διότι εδώ μέσα μόνο γκαρσόνια και ραντιέρηδες βγάζουμε.

Βρε παιδιά, ας θεωρήσουμε μία ανθρώπινη ιδιότητα έστω τον δείκτη νοημοσύνης. Και μια τιμή του που απαντάται κατά μέσο όρο σε 1 ανά 10.000 ανθρώπους. (Εξυπνούλι ο δικός σου). Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει πάνω - κάτω, μέσες - άκρες 1.100 τέτοιους. Η Γαλλία 6.500. Η Γερμανία 8.000. Οι ΗΠΑ 30.000. Η Ινδία 120.000. Η Κίνα 130.000.

Από κει και πέρα λόγω περιβαλλοντικών και κοινωνικών συνθηκών οι διάφορες χώρες κατορθώνουν να αξιοποιήσουν διαφορετικό ποσοστό από την πνευματική τους αφρόκρεμα. Και φυσικά κρατούν, ή εισάγουν, ή εξάγουν, εγκεφάλους σε διαφορετικό ποσοστό.

Στην Ελλάδα που ο νεποτισμός και η αναξιοκρατία είναι ο κανόνας π.χ. από τους 1.100 θα στείλουμε τους 1.000 μπαξίς στις ΗΠΑ και την Δυτική Ευρώπη, προς δόξα της κατάντιας της κοινωνίας μας.

Και μην ακούω βλακείες του στυλ “Μα και στην Γερμανία υπάρχει νεποτισμός και γίνονται πουστιές”.

Ναι υπάρχουν, το θέμα είναι πόσο. Είναι σαν να μου εξισώνεις έναν κουβά σκατά με τρία βυτία του "Αχόρταγου" γεμάτα σκατά.

Κανονικά για κάθε Έλληνα ερευνητή που επιτυγχάνει στο εξωτερικό, θα έπρεπε να θρηνούμε γιατί η Ελλάδα δεν μπόρεσε να τον κάνει να επιτύχει διεθνή αναγνώριση εργαζόμενος στην Ελλάδα.

Και αμάν πια με το κόμπλεξ μειονεξίας του Νεοέλληνα. Οι Ξένοι δεν είναι γίγαντες ύψους 2,50 που κλάνουν βροντές και ρεύονται αστραπές. Άνθρωποι είναι. Ότι κάνουν μπορούμε να το κάνουμε και εμείς αν σοβαρευτούμε. Όπως και ότι μαλακίες κάνουν μπορούμε να τις κάνουμε. Βέβαια συνήθως κάνουμε τις δεύτερες γιατί είναι εύκολες.

Δεν ξέρω ρε γαμώτο, είμαι παράξενος, φταίει που είμαι μισός Σουηδός και δεν κατανοώ το μεγαλείο της “φυλής” και σπάζομαι με την αέναη διαρροή εγκεφάλων, τι να πω. Ίσως θα έπρεπε να πανηγυρίζω και εγώ οπότε κάποιος Έλληνας διακρίνεται σε κάτι σε κάποια ξένη χώρα, προς όφελος της. (Ξένης χώρας). Ίσως πρέπει να τρώω πιο πολλή γαρδούμπα για να είμαι ευτυχέστερος.

Τώρα εκ των πραγμάτων η κυρία Παπαδοπούλου θα αναγκαστεί να πάει στο εξωτερικό για να εργαστεί σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητές της. Φυσικά δεν είναι όλοι διεθνισταράδες σαν εμένα που έχουν σύνθημα το “όπου γης και Πατρίς” και προφανώς αυτή και άλλοι σαν αυτήν ζορίζονται με αυτή την επιλογή.

Όμως από το να σε φάει η δέσμια των νεοκοτζαμπάσηδων ραντιέρηδων Ελλάς, καλύτερα η μετοίκιση.

34 σχόλια:

  1. Στον Σείριο-4 (τέταρτος πλανήτης) που έχει έλλειψη από γαρδουμπάκια. :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλύτερη ερευνήτρια είναι,αλλά μπάρμπα στην Κορώνη έχει;
    Δηλαδή από τα 3Μ μπορεί να έχει το ένα αλλά της λείπουν τα άλλα δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "η Αναστασία Παπαδοπούλου, βραβεύτηκε ως η καλύτερη ερευνήτρια στον κόσμο για το 2011 λόγω της εργασίας της πάνω στην ρευματοειδή αρθρίτιδα."
    Στην ανάλυσή σου σχετικά με τη διαχείριση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα έχεις απόλυτο δίκαιο και την υπογράφω και με τα δυο μου χέρια (βάλε και τα πόδια μέσα).
    Αυτό όμως το "καλύτερη ερευνήτρια στον κόσμο..." είναι 1ον αποτέλεσμα πολύ καλού μάρκετινγκ του εργαστηρίου της ερευνήτριας και 2ον ανάγκη των ελληνικών ΜΜΕ να δείξουν ότι έχουμε μυαλά οι έλληνες.
    Η αλήθεια είναι ότι η ερευνήτρια πήρε ένα από τα 3 young researcher awards των 1000 δολλαρίων (για τα οποία αν κατάλαβα έπρεπε να δηλώσεις από την αρχή ότι θέλεις να συμπεριληφθείς στους υποψηφίους) που δίνονταν στο συγκεκριμένο συνέδριο. Χωρίς να ξέρω τί παίζεται στα συνέδρια της ιατρικής/βιολογία, αυτό από μόνο του είναι εξαιρετικό. Αλλά απέχει πολύ από το "καλύτερη ερευνήτρια στον κόσμο" (η πραγματικότητα είναι ότι είναι στις 3 καλύτερες δουλειές που παρουσιάστηκαν από νέους ερευνητές στο συγκεκριμένο συνέδριο) και επέτρεψέ μου να θεωρώ το ". Η νεαρή επιστήμων κατάφερε να λύσει το... γρίφο της θεραπευτικής δράσης των μεσεγχυματικών κυττάρων του μυελού των οστών στη ρευματοειδή αρθρίτιδα" είναι λίγο τραβηγμένο είτε από την εφημερίδα είτε από το δελτίο τύπου που έβγαλε το εργαστήριο της ερευνήτριας.
    Τα σχετικά με το θαλής κτλ. δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη γιατί λείπω και απέχω από την ερευνητική ελληνική πραγματικότητα πάνω από 10 χρόνια.
    phi4physics

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο phi4physics βαζει τα πραγματα σε μια ρεαλιστικη βαση. Ωστοσο, το ζητουμενο δεν ειναι να αξιολογησουμε κατα ποσο η συγκεκριμενη ερευνητρια εχει μικρη / μεγαλη επιστημονικη αξια. Το ζητουμενο ειναι να την κρατησουμε στην Ελλαδα και να δουλεψει για εμας, οχι για τους ξενους.

    Δεν υπαρχουν μονο τα ερευνητικα προγραμματα. Ουτε θελει ο καθε ενας που παιρνει ενα πτυχιο να γινει σωνει και καλα ερευνητης. Ενας πολυ μεγαλυτερος αξιων επιστημονων (οχι απαραιτητα ερευνητων) χανεται καθε χρονο στο εξωτερικο, επειδη το μονο που μπορει να κανει στην Ελλαδα ειναι δημοσιος υπαλληλος - και αυτο μονο αν εχει βυσμα).

    Αφου αποφασισαμε σαν κοινωνια να γινουμε ολοι δημοσιοι υπαλληλοι, γιατι να πληρωνουμε κερατιατικα στα παν/μια και τις σχολες;
    Για ποιον λογο να συντηρουμε τοσες υποδομες; Ο καθε ενας που συμπληρωνει το 17ο ετος της ηλικιας του θα διοριζεται δημοσιος υπαλληλος - αν εχει βυσμα. Οι υπολοιποι θα γινονται πιτσαδοροι, σεκιουριταδες και εργολαβοι.
    Στο κατω κατω, ΑΥΤΟ ακριβως συμβαινει και σημερα. Γιατι λοιπον να χανουμε χρονο με πανεπιστημια και αλλες αχρηστες διαδικασιες;

    Η Ελλαδα δεν εχει, ουτε μπορει να αποκτησει (καθαρα εξ αιτιας των μεγεθων), τους φυσικους πορους της Ρωσιας, τις βιομηχανικες υποδομες της Γερμανιας, τις τουριστικες υποδομες της Ισπανιας.
    Το μονο που μπορει να αξιοποιησει αυτη η χωρα ειναι τα μυαλα που παραγει.

    Γι' αυτο ο καθε επιστημονας θα επρεπε να εχει πολλαπλασιες ευκαιριες στην Ελλαδα απο την Γερμανια. Ειναι 10Χ πιο χρειαζουμενος εδω παρα εκει. Αντι γι αυτο εχει ενα κλασμα των ευκαιριων - με θεσμοθετημενη αναξιοκρατια.

    +cουβλογησον+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα σχετικά με την ουσία του πράγματος θα συμφωνήσω με τον phi4physics (που αυτά που λέει δεν μειώνουν σε καμία περίπτωση την δουλειά της κοπέλας) και θα επισημάνω ακόμα στα σχετικά με τον "Θαλή", ότι δεν είναι θέμα μπάρμπα ή Κορώνης το γεγονός ότι δεν πήρε "Θαλή" η κοπέλα.

    Όταν η μόνη δυνατότητα για να κάνεις έρευνα στην Ελλάδα είναι να πάρεις κάποιο τέτοιο πρόγραμμα ευρωπαϊκής συνήθως χρηματοδότησης (αφού λεφτά δεν δίνει ούτε το υπουργείο ούτε κανένας άλλος) και όταν αυτά τα προγράμματα προκηρύσσονται κατά μέσο όρο κάθε περίπου 3 χρόνια (και κάνουν και άλλα 2-3 για να εκταμιεύσουν χρήματα), είναι λογικό να πέφτουν όλοι σαν τις μύγες και να μην χρηματοδοτούνται όλες οι προτάσεις.

    Φυσικά, υπάρχουν και τα διάφορα φαινόμενα ημετέρων, τα οποία όμως λειτουργούν επικουρικά του προβλήματος και δεν είναι η βασική αιτία.

    Με αυτούς τους όρους χρηματοδότησης της έρευνας (δηλαδή ουσιαστικά της διδακτορικής και μεταδιδακτορικής εργασίας), δεν είναι δυνατόν να κρατήσεις νέους ερευνητές στην Ελλάδα και μόνο κάτι μαλάκες που είναι διατεθειμένοι (ή την πατήσανε) να κάνουν τους εθελοντές μένουν εδώ με την ευγενική χορηγία των οικογενειών τους και/ή μιας δεύτερης δουλειάς (συνήθως μαύρης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ αθεόφοβος

    Που πας κοπελούθα μ' χωρίς μπάρμπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ phi4physics

    Σίγουρα πρέπει κανείς πρώτα να βγάλει ορισμένες σάλτσες κλπ. από τα άρθρα τέτοιου τύπου (ειδικά ορισμένων Ελληνικών εφημερίδων).

    Χώρια τους πατριωτικούς δεκάρικους.

    Πάντως μπράβο της όπως όπως και να έχει. Και αν ψάχνει εργασία, μάλλον θα πρέπει να ετοιμάζει βαλίτσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Jolly Roger

    Αργομισθία στα 12. διορισμός στα 17, σύνταξη στα 30.

    Αμήν και πότε Μπαναζία μου να δει προκοπή το Έθνος.

    Όσοι είναι σπασίκλες θολοκουλτουριαραίοι να φύγουνε, να πάνε αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ηλίας

    Έτσι, δεν πρέπει να αμαρτάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Vagelford

    Όπως ακριβώς λες, μια οι μπάρμπες μια η έλλειψη χρημάτων, που να μείνουν Ελλάδα οι άνθρωποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο έκτος ξάδερφος της κουνιάδας του γαμπρού του περιπτερά δίπλα μου ξέρει έναν ο οποίος ξέρει άλλον έναν ο οποίος με τη σειρά του ξέρει 2-3 υπουργούς. Μόνο με κάτι τέτοια κοννέ θα μπορέσει να εκγριθεί και να κάτσει στην Ελλάδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To παν, αγαπητέ, είναι να προασπίζουμε τον «δημόσιο χαρακτήρα» οποιουδήποτε πράγματος. Οι υπόλοιποι ας πάνε και στη Γαλλική Γουιάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ως ρευματοπαθής η ίδια, χαίρομαι οταν ακούω πως προχωρά η έρευνα πάνω σε αυτην την αρρώστεια. Πέρα από τα ζητήματα που θίγεις, με τα οποία συμφωνώ, με απασχολεί και κάτι ακόμα: προχωρά δεν προχωρά η έρευνα, βρουν δεν βρουν τη θεραπεία, δε θα μπορώ να έχω πρόσβαση γιατί δεν θα έχω ασφάλιση...Η τραγικότητα του κράτους- επιχείρηση σε ολο της το μεγαλείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι μέχρι η κοπελιά να κάνει καμιά δήλωση για witchdoctors και άλλους μάγους της φυλής. Τότε ξαφνικά οι περισσότεροι στο γουέμπι που την προσκυνούν θα την σταυρώσουν ως σκοτεινό πράκτορα των κακών φαρμακευτικών, που έχει βγάλει εκατομμύρια κλπ κλπ κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξεχάσατε να αναφέρετε τις φράσεις-κλειδιά, για τις οποίες νιώθει περήφανος κάθε σύγχρονος κοτζαμπάσης που σέβεται το παρελθόν του: "απόγονος του Οδυσσέα" (και του Ιπποκράτη, εν προκειμένω), "ανωτερότητα της ελληνικής φυλής" (εντάξει, γράφετε για το μεγαλείο, αλλά η ανωτερότης είναι καλύτερη) και "όταν οι άλλοι τρώγαν βαλανίδια" - που σε λίγο θα τρώμε κι εμείς ως αποκλειστικόν κυρίως πιάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Οι Ξένοι δεν είναι γίγαντες ύψους 2,50 που κλάνουν βροντές και ρεύονται αστραπές. Άνθρωποι είναι. Ότι κάνουν μπορούμε να το κάνουμε και εμείς αν σοβαρευτούμε."

    Αυτό ακριβώς.

    Από όσα είδα στο εξωτερικό, κατάλαβα πως αρκούν δυο πράγματα μόνο για να πάμε μπροστά. Φιλότιμο και Μεθοδικότητα. Το ότι κρατήθηκε αυτή η χώρα, οφείλεται σε ένα ταλαντούχο 10% (max) το οποίο κατορθώνει να βγάλει δουλειά μέσα σε αυτό το χάος.

    Και για να διατυπώσουμε και την αντιθετοαντιστροφή, η χώρα έχει βουλιάξει, διότι οι μ@λ@κίες γίναν τόσες πολλές που αυτό το ταλαντούχο 10% δεν προλάβαινε να τις ισοφαρίσει.

    --GAMOSTAVRIDIA MODE ON

    Κάτι τέτοιες κοπελιές πως και δεν τις παίρνουν πρέφα κάτι σκατόγεροι που γκρινιάζουν για την τεμπέλικη νεολαία;

    --GAMOSTAVRIDIA MODE OFF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Πρόεδρος Α.Π.Ι.

    Να τον φωνάξουμε να βοηθήσει το κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ apos

    Να δουν και καμιά εκτόξευση να μορφώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ partizana

    Δυστυχώς τα αντιTNF φάρμακα είναι πανάκριβα και δεν μπορεί ο μέσος εργαζόμενος να τα πληρώνει από την τσέπη του χωρίς να πεινάσει.

    Φοβάμαι ότι η λύση - συνδρομή που υπάρχει αυτή την στιγμή θα επιχειρηθεί να διατηρηθεί και σε μελλοντικές θεραπείες, διότι η δια βίου συνδρομή είναι επικερδέστερη της μόνιμης λύσης.

    Καλό κουράγιο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Prophet Estarian

    Ντάουν δη χέρια φρομ δη γουητσντόκτορζ μαδαφούκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Κρείτων Κουσουράτος

    Άμα κάνουμε εξαγωγή μ@λάκες στις ΗΠΑ μπορεί να ισοφαρίσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Κωνσταντίνος Καντακουζηνός

    Απ' ευθείας απόγονος του Αλεξάνδρου και του Ηφαιστίωνος και ως εκ τούτου, ανώτερος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Κανονικά για κάθε Έλληνα ερευνητή που επιτυγχάνει στο εξωτερικό, θα έπρεπε να θρηνούμε γιατί η Ελλάδα δεν μπόρεσε να τον κάνει να επιτύχει διεθνή αναγνώριση εργαζόμενος στην Ελλάδα."

    Ετσι και χειροτερα. Ξεφτιλες ειμαστε! Θυμηθηκα τη περίπτωση της Πέρλας Σούση, που είχε απασχολήσει το μπλογκοχώριον πριν μερικα χρονακια. Η κοπέλα εργάζεται τωρα στο ερευνητικο κεντρο στην Τουλούζ και δεν ξερω ακομα αν πηρε το πτυχιο μαθηματικων απο το σούπερ παν/μιο Πατρών.

    Και το μεγάλο μου παιδί το άρπαξαν οι κακοί ξένοι όταν τέλειωσε τις σπουδές του και μόλις πάτησε το πόδι του στην ξενη χωρα μου είπε στο τηλ «μαμά δεν ξαναγυρνάω» και ομολογώ ότι χάρηκα που μπορεί να ζει τη νεότητά του ευχάριστα, κάνοντας την εργασία της αρεσκείας του, με αξιοπρέπεια, χωρίς να σέρνεται και να ταπεινώνεται εδώ περα για κάνα 500ευρο το μήνα. Κρίμα που το μικρό μου το έχει πάρει πατριωτικά το θεμα και δε θελει να φυγει... Και'γώ είμαι τωρα δυο κομματια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΡΑΓΜΑ; ΟΛΟΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ. ΠΗΓΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ. ΙΝΑ ΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ.
    Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΕΙΧΕ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ TARGET GROUP,ΚΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ. ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΜΕΓΑΛΕ ΤΑΚΟΥΣΕΣ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΝΕΑ ..ΣΤΗΝ ΓΙΟΧΑΝΣ ΓΚΑΤΕ ...? ΤΗΝ ΤΙΝΑΞΑΝ ΤΗΝ ΒΓΚ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.. ΚΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΑΙΘΑΜΕΝΩΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ.... ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΑ ΣΥΧΑΡΙΚΙΑ ΜΟΥ....ΜΕ ΤΣΙ ΥΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΑΝΩΤΕΡΑ....{ ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΡΙΜΟΥΡΕΝ} ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΛΕΞΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΜΕΓΑΛΕ .....ΕΠΕΣΑ ΔΙΑΝΑ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ .....ΝΤΑΓΚΜΠΛΑΝΤΕΤ.... Frimurer
    Lederen for St. Olaus til de tre søiler, en avdeling i Frimurerordenen, skjønner det i hvert fall ikke.

    - Jeg kan bekrefte at han er medlem av Frimurerordenen og tilhører vår losje. Jeg forstår det ikke, sier en sterkt berørt Harald Manheim til Dagbladet.

    Manheim er ordførende mester i losjen St. Olaus til de tre søiler i Frimurerordenen. ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ frp...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Rodia

    Δυστυχώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Ελλάδα είναι αρρωστημένη, γι αυτό και οι τόσες αδυναμίες της χώρας. ίσως με αντικατάσταση του πληθυσμού με Κινέζους να λυθεί το πρόβλημα.

    (Εννοείται ότι θα τους βαφτίσουμε ορθόδοξους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ steven

    Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπέρκλεϋ μια μαλακίτσα πριν τον ύπνο εξαλείφει τις διαταραχές του και κρατάει τον προστάτη σε φόρμα.

    Θα κονομήσουμε χοντρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Ανώνυμος

    Εάν η στοά είναι από πίσω και δεν είναι προσωπική μούρλα αποκλειστικά, τότε έναι ένας από αυτούς τους μασόνους που ποτέ δεν ξεπερνάνε τον 4ο βαθμό.

    Κωλοφάνταρο τροφή για τα κανόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ ΚΟΛΟΦΑΝΤΑΡΟ {ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ}ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΕΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΨΙΛΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ...ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ...ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ... ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΒΛΑΧΟΙ" ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.. ΚΑΙ ΖΙΟΝΟΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ "ΑΣΠΡΟΙ" ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ..ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΑΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ...ΑΛΛΑ ο ΤΥΠΟΣ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝΕ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ...... ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ...! ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ {ΕΛΕΝΧΟΥ} ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΙΣΜΕΝΑ ΟΛΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΥΤΟ ΚΙΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ.......... Soldatene vil bli på vakt fremover

    Men han sier at det trolig vil komme lempninger på tiltak i Oslo i løpet av søndagen.

    Men folk i Oslo må forberede seg på å se soldater som utfører vakthold i gatene i lengre tid fremover.

    – Vi vil spille på forsvaret med tanke på fortsatt vakthold, bekrefter Fredriksen. Οι στρατιώτες θα βρίσκονται σε υπηρεσία ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ

    Αλλά λέει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ στο Όσλο την Κυριακή.

    Αλλά οι άνθρωποι του Όσλο πρέπει να προετοιμαστούν για να ΔΟΥΝ τους στρατιώτες που επιτηρούν στους δρόμους για πολύ καιρό ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ

    - Θα παίξει άμυνα σε σχέση με την συνεχιζόμενη ασφάλεια, επιβεβαιώνοντας Fuller h p://www.tv2.no/nyheter/innenriks/krim/96-personer-saaret-i-terrorangrepene-3545176.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...