Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Παγκοσμιοποίηση για ποιους; Μέρος ΙII (O θρίαμβος του διαγαλαξιακού ημιδιαφανούς Ροζ Μονόκερου)

Μέρος 1 εδώ. Μέρος 2 εδώ.

Ο Σωτήρ των άτριχων δίποδων χιμπατζήδων: Ο Ροζ Ημιδιαφανής Διαγαλαξιακός Μονόκερως

Ο Ροζ Ημιδιαφανής Διαγαλαξιακός Μονόκερως; Μα τι λες ω λουκανικοπώλα; Μήπως ομιλείς με τον Θεόν όπως ο Έλλην πρωθυπουργός και ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Γεώργιος Περιπατητής Θάμνος (George Walker Bush);

Κάθε άλλο.

Δεν είμαι ούτε τόσο σχιζοφρενής (ακούω φωνέεεεςς… βλέπω εξωγήινους αγίιιιους…) ούτε τόσο απατεών, ώστε να πουλάω θρησκοληψία στους αδαείς.

Απλά, κοιτώντας με λογική τα υπάρχοντα δεδομένα, είναι προφανές ότι μια παγκοσμιοποίηση προς ομοιόμορφο όφελος του επιπέδου ζωής όλων των πολιτών του κόσμου και η δημιουργία μίας παγκόσμιας συμμετοχικής αμεσοδημοκρατίας, είναι με την σημερινή κατάσταση των ανθρώπινων εγκεφάλων αδύνατη. (Εδώ έρχεται ο Ροζ Ημιδιαφανής Διαγαλαξιακός Μονόκερως και με κερατία στο 90+4’ βάζει το κρίσιμο γκολ).

Κατ αρχήν, η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας καθώς και η τρέχουσα μορφή της παγκοσμιοποίησης όπου μόνο τα κεφάλια κινούνται ελεύθερα, ώστε γλίσχρα αμειβόμενοι σκλάβοι, να κατασκευάζουν μπούρδες, που χρυσοπληρώνουν με δανεικά άνεργοι (ή υπό την απειλή της ανεργίας) πρωτοκοσμικοί τζουτζούκοι, κάνουν φανερό το εξής:

Η απληστία που προέρχεται μάλλον από την ανασφάλεια και την βεβαιότητα του θανάτου είναι ο θεός της παγκόσμιας κοινωνίας (όχι το χρήμα). Απίστευτες φρικαλεότητες έχουν γίνει στο όνομά της και σε αυτές περιλαμβάνονται το σύνολο των πολέμων που έχουν σαν στόχο κατά βάση το «να φάμε ό, τι έχει ο άλλος για πάρτη μας».

Ακόμα, η ανασφάλεια, που ένα από τα συμπτώματά της είναι η απληστία, ευθύνεται και για την τάση των ανθρώπων να περιχαρακώνονται σε ομάδες (συγκρουόμενες με άλλες). Και για να κάνουν αυτή την περιχαράκωση όσο το δυνατόν πιο κραυγαλέα, προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από τους μιαρούς «αλλους» ακόμα και στην μάρκα του κωλόχαρτου που χρησιμοποιούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η «μαντιλομανία» των μωαμεθανών μεταναστών στις Δυτικές χώρες.

Όσο για την παγκόσμια συμμετοχική αμεσοδημοκρατία, που θα πρέπει είναι ο τρόπος λειτουργίας της ιδεατής παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, ούτε και αυτή θα μπορούσε να δουλέψει με τα σημερινά δεδομένα.

Γιατί;

Μα δουλεύει σωστά σήμερα έστω μία αντιπροσωπευτική δημοκρατία (σε διαφορετικό βαθμό ανά περίπτωση φυσικά); Όχι.

Τι χρειάζεται για να δουλέψει σωστά μία δημοκρατία (δι αντιπροσώπων ή και άμεση).

1. Σωστή παιδεία των πολιτών ώστε να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη και όχι τον «μαγικό» τρόπο σκέψης που προωθούν κατά κανόνα οι θρησκείες π.χ. που και αυτές είναι μια μορφή εξουσίας.
2. Πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα.
3. Να έχουν οι πολίτες την πνευματική ικανότητα να χειριστούν τα ανωτέρω δύο.

Το (3) δυστυχώς εμπλέκεται και στην βιολογική κατάσταση των πολιτών και συνεπώς δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί (ενδεχόμενες κληρονομικές αρρώστιες κλπ.). Τα (1) και (2) όχι μόνο δεν εφαρμόζονται πουθενά σήμερα, αλλά στόχος των κατεχόντων την όποια εξουσία πολιτική οικονομική ή άλλη, είναι οι πολίτες να χάβουν αμάσητα τα θέσφατα που εκπέμπουν τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης που φυσικά υπηρετούν την όποια εξουσία.

Θλιβερή απόδειξη αυτού, είναι οι μπούρδες με τις οποίες ασχολούνται στην τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ. (Καλή γκόμενα η Μισέλ, αλλά εντάξει. Άλλα είναι τα προβλήματα της ανθρωπότητας). Βλέπετε, αν οι λίγοι πρέπει να κουμαντάρουν τους πολλούς, τότε πρέπει οι λίγοι να είναι διάνοιες. Αλλά για να κουμαντάρουν οι 1.000 τα 100.000.000 δεν φτάνει ούτε IQ 5.689.532. Γι αυτό η πλέμπα πρέπει να ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΕΤΑI. Και μία μέθοδος είναι ο συνεχής εκφοβισμός του πόπολου, αλλά αυτό είναι θέμα για άλλη ανάρτηση.

Όπερ, όσο οι άνθρωποι δεν έχουν πνευματική εξέλιξη αντίστοιχη της τεχνολογικής, τότε η μόνη εφικτή παγκοσμιοποίηση θα να είναι με την μορφή μίας παγκόσμιας δικτατορίας. Ή ενός πλανήτη όπου θα ζουν μόνο κατσαρίδες, γιατί κάτι τρελοί Μουλάδες ή Αμερικανοί Ευγγελικοί - Bible Thumpers θα έχουν προκαλέσει μία παγκόσμια πυρηνική σύρραξη,

Για αυτό σας λέω, Ροζ Ημιδιαφανής Διαγαλαξιακός Μονόκερως και πάλι Ροζ Ημιδιαφανής Διαγαλαξιακός Μονόκερως.

Σάουντρακ «Κουμπαγιά».


2 σχόλια:

  1. Συμφωνω φυσικα με ολα οσα λες (διαβασα και τα 3 μερη της Τριλογιας σου). Αλλά ο ροζ ημιδιαφανης κλπ. που κολλαει; Τι θα (πρεπει να) μας κάνει ο ροζ ημιδιαφανης κλπ. ή τι θα (πρεπει να) του κανουμε εμεις κατα την γνωμη σου;

    Αν εχεις χρονο και διαθεση, λυσε μου σε παρακαλω και μια μεταφυσικη απορια. Γιατι ροζ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Jolly Roger

      Θα μπορούσε να ήνη ση μπηζάκη, αλλά ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπέρκλεϋ απεκάλυψαν ότι το ροζ χρώμα μειώνει την επιθετικότητα.

      Τώρα περιμένουμε το Ιερόν + χλιμίντρισμα +, ή +ρέψιμο+ ή κάτι τέτοιο!

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...