Παρασκευή 2 Μαρτίου 2007

American Bar "Οι τρεις Ιεράρχες"

Στο περιστατικό με την Προμηθέα-Πυθία-Ολυμπία, την υψηλής νοημοσύνης 15χρονη Ελληνίδα δεύτερης γενιάς στις ΗΠΑ, που έκανε κυριολεκτικά "American Bar" την εκδήλωση για την γιορτή των τριών Ιεραρχών, έχουν αναφερθεί διάφοροι ιστολογιούχοι όπως οι e-roosters, s.frang (Απ' όπου και το ιερόν βίδεον) και Greek History Χ.



Εν τάχει αναφέρω ότι η Προμηθέα – Πυθία - Ολυμπία (Αμάν μπάφιασα) σύντομα θα προσθέσει άλλα 3 πτυχία στο πτυχίο μαθηματικών που ήδη έχει. Σαν παιδί θαύμα κλήθηκε να εκφωνήσει μία ομιλία αναφορικά με την σύνδεση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας και την συμβολή των 3 ιεραρχών σε αυτό. Μία τελετή που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη των ΗΠΑ. Έλα όμως που το κορίτσι έκανε μεγάλο χουνέρι στους διοργανωτές της εκδήλωσης, αφού αντί να εξυμνήσει τον "ακατάλυτο δεσμό" Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, τα έχωσε αβέρτα στον χριστιανισμό, την εκκλησία και τους βυζαντινούς αυτοκράτορες τους οποίους κατηγόρησε σαν σφαγείς και καταστροφείς του ελληνικού πολιτισμού.

Θα ήθελα να κάνω μερικά σχόλια πάνω σε αυτά που αναφέρονται στο βίντεο.

1. Τόσο ο διοργανωτής της εκδήλωσης, όσο και η παρουσιάστρια που προλογίζει το βίντεο αναφέρονται στον λόγο της κοπέλας σαν "γραμμένο στην καθαρεύουσα". Καλά, παιδιά αναρωτιέμαι εάν έχετε υπ' όψη σας πώς είναι η καθαρεύουσα. Όποιος παρά την βαριά αμερικάνικη προφορά της κοπέλας (αλίμονο ρε παιδιά μεγαλωμένη στις ΗΠΑ είναι...) δεν κατανοεί τι λέει, να μ'συμπ'θάη αλλά δεν γνωρίζει ελληνικά.

2. Η προλογίζουσα παρουσιάστρια πολύ στην ειρωνεία το ρίχνει και καλά θα κάνει να βλέπει τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα και με περισσότερη επιείκεια.
Σίγουρα το γεγονός ότι το κορίτσι έχει 3 (τρία) αρχαία ονόματα φανερώνει ότι προέρχεται από οικογένεια αρχαιολατρών και είναι πολύ πιθανό να έχει βοηθηθεί από γονείς, συγγενείς ή γνωστούς στη σύνταξη του λόγου της.
Το ότι έχει 4 πτυχία σε θετικές επιστήμες στην ηλικία των 15 δηλ. προφανώς έχει πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης, δεν εγγυάται όμως ότι έχει την ωριμότητα και την ανεπτυγμένη κρίση για να αξιολογήσει τον σωστό τρόπο συμπεριφοράς σε μία κατάσταση όπως αυτή. Ειρωνείες για το επίπεδο των ελληνικών των Ελλήνων που έχουν ζήσει όλη την ζωή τους στις ΗΠΑ είναι τουλάχιστον γελοίες αφού η ίδια η παρουσιάστρια μιλά τα ελληνικά με φανερά αμερικάνικη "χροιά". Α! Ναι. Εάν κάποιος κάνει κάποιος κάνει κάποιο συντακτικό η γραμματικό λάθος και δεν γνωρίζει τον ορθό τύπο, τότε πως στον Ήφαιστο θα πει μετά τον σωστό; Με επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος επ' ευκαιρία της εορτής των τριών Ιεραρχών;;; Αμάν.

3. Ο προλογίζων την νεαρά αφού λέει για τη 14σέλιδη έκθεση που έλαβε "σε άπταιστη καθαρεύουσα" δεν έκανε τον κόπο να δει και το κείμενο του λόγου της; Άραγε εκείνη η έκθεση τι έγραφε;

4. Αξιέπαινη είναι η στάση του μητροπολίτη που υπερασπίστηκε την ελευθερία του λόγου από τους μαινόμενους "Ελλνορθοδοξαράδες" (Κατά το Ελληναράδες). Πραγματικά υποκλίνομαι, δεν περίμενα τέτοια ψύχραιμη αντιμετώπιση από έναν ιερωμένο. Μάλλον εδώ έχουμε το θέμα της πείρας και της κρίσης που έχει ο ηλικιωμένος ιερέας και η αντίστοιχη έλλειψή τους -προς το παρόν- από την Προμηθέα.

5. Το πρώτο μέρος της ομιλίας θα μπορούσε να είναι μέρος της βιβλιογραφίας του γνωστού +Λιακό+. Ελ και η πρώτη γη η Ελλάδα, οι πρώτοι άνθρωποι οι Έλληνες κλπ.
Μιά ψυχραιμότερη θεώρηση των πραγμάτων δεν βλάπτει.

Γενικά εμείς οι Έλληνες δεν θα έπερεπε να επιδιώκουμε τον σεβασμό για το κλέος των προγόνων μας, ενώ εμείς είμαστε στον φραπέ. Θα έπρεπε χτίζοντας πάνω στην κληρονομιά μας να γίνουμε μεγαλύτεροι και δυνατότεροι και "πρώτοι μάγκες στο χωριό " ΤΩΡΑ.
Έλα όμως που για να γίνει αυτό πρέπει να κουνηθεί και ο μπισινός μας και αυτός έχει γίνει σαν ντιβανομπάουλο απο την πολυφαγία...

9 σχόλια:

  1. Καλά η παρουσιάστρια της εκπομπής προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο σε ξένο δάχτυλο(σαν γνήσια Ελληνίδα). Όποιος έχει διαβάσει μερικά πράγματα για ομάδες Ε κλπ. καταλαβαίνει πολύ καλά τι τρέχει με την Προμηθέα. Και αν δεν ξεφύγει από όλο αυτό, την βλέπω να μετά από 20 χρόνια να μετράει ακόμα πόσους λεκτικούς τύπους έχει η αρχαία Ελληνική γλώσσα και να μην της βγαίνει το μέτρημα με τίποτα.
    Τα περί χριστιανισμού (αν και σωστά κατά βάση) πηγάζουν από το τέλμα στο οποίο έχει πέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. γιατί ανέβηκε τώρα αυτό το θέμα που συνέβη ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ..?

    2. η παρουσιάστρια, πράγματι, είναι ανεκδιήγητη.

    3. ο μητροπολίτης πήρε το λόγο ΜΕΤΑ, αφού έφυγε από το βήμα η μικρή.. αφού την υπερασπίστηκε, γιατί δεν την ξανακάλεσε επάνω να ακούσει και τα υπόλοιπα;

    4. η μικρή είναι το θύμα της μαμας της που τη δίδασκε.. ένα παιδί που δεν έζησε παιδική ηλικία.. αξολυπητο.. δούλος των πτυχίων που δίνουν φράγκα και τπτ άλλο.. αλλά, "στη χώρα που ζουνε" -όπως ανέφερε κάποιος ομιλητής- αυτά έχουν αξία παραπάνω από τον άνθρωπο.. κρίμα.

    5. μακάρι να ωριμάσει ΚΑΙ συναισθηματικά το κορίτσι, πράγμα δύσκολο με τόσα εμπόδια γύρω του

    6. εμένα με ικανοποίησε το γεγονός ότι βρέθηκε κάποιος να αποκαλύψει μερικά πραγματάκια στα παιδιά των "καλών ΕΛ γονιών", αλλά το ότι αυτός ο "κάποιος" ήταν ένα μικρό καταπιεσμένο (έστω για μάθηση, έστω "με τη θέλησή του") κοριτσάκι, με θλίβει πολύ.. βρέθηκε βορά στο στόμα του λύκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (οι αριθμοι μου ΔΕΝ εχουν σχεση με τους δικους σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ X

    Πράγματι η Προμηθέα δείχνει σημάδια πρώιμης Αιπσηλωνίτιδος®...

    @ Ροδιά

    1. Αχέμ.. γιατί εβρέθη τώρα εις ΕΛ-ληνορθόξ® ΕΛ-λην® να ανεβάσει το ιερόν βίδεον™ στο Google™; (Υπόθεση κάνω)

    2. Χαλαροτατότατα....(Αφερίμ τζάνε 'μ)

    3. Ε, εντάξει δεδομένων των θέσεων της εκκλησίας πάλι καλά λέω 'γω... Σιγά μην την άφηνε να πει την τελευταία λέξη...Ούτε ο Τζωρτζ Λούκας δεν τα έχει κάνει αυτά στις ταινίες του ;-)

    4. Ακριβώς. Δεν ξέρω πραγματικά εάν είναι σωστό να γίνονται αποδεκτά σε πανεπιστήμια σε τόσο μικρή ηλικία παιδιά υπερευφυή μεν, ανολοκλήρωτα σαν προσωπικότητες δε...

    Όμως σε μία χώρα όπως οι ΗΠΑ ποιος την @@@@@ την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα... οι επιχειρήσεις χρειάζονται υπαλλήλους-στρατιωτάκια υψηλής εξειδίκευσης...

    5. Λογικά αυτό θα γίνει κάποια στιγμή, ποντάρω στον υψηλό δείκτη νοημοσύνης...

    6. Βασικά ήταν πολύ καλή φάση που ταρακουνήθηκε έτσι ένα ακροατήριο απίστευτα συντηρητικό και αγκυλωμένο σε διάφορες ιδεοληψίες περί 'Ελληνοχριστιανισμού" όπως αυτό των ελληνικής καταγωγής πολιτών των ΗΠΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηθελα να `ξερα τι στο διάολο αυτοί οι λιακουροβαρεμένοι του ΥΣΕΕ ,βαπτίζουν τα παιδιά τους πότε Ελλάδα και πότε Προμηθέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λογικό είναι ,αν με βαπτίζανε και μένα Αγλαία θα τον ψιλόπαιρνα λίγο μεγαλώνοντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αδελφοί και αδελφές, ο Προφήτης +ευλόγησον+ είναι ΚΑΙ ελληναράς ΚΑΙ ορθόδοξος. Η Προμηθέα είναι ΜΟΝΟΝ ελληναρού.

    Ο Προφήτης +ευλόγησον+ είναι αθώος του αίματος τούτου. Cherchez "Δαυλός"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τρεχα στου cyrusgeo!!! Η επιστολη της Προμηθεας στο ΔΑΥΛΟ!!!
    (στο τελευταιο -προς το παρον- σχόλιο του Π)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΕΡΙ «ΕΛΛΗΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ»
    ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

    Στους νόμους της ακμής των Ρωμαιο-χριστιανικών χρόνων (4ου & 5ου αι.μ.Χ.) διαβάζουμε, για τον βίαιο εκχριστιανισμό των Ελλήνων και την υποχρεωτική "σωτηρία" τους. Ουσιαστικά πρόκειται για την νομοθετημένη εξόντωσης του Ελληνισμού:

    «Διατάσουμε, όλα τα ιερά και οι ναοί (των Ελλήνων) όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της χριστιανικής θρησκείας... αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή, εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτό τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου» Αυτοκράτορες: Θεοδόσιος και Βαλεντινιανός προς Ισίδορον Έπαρχο Πραιτωρίου.14/ Νοέμβριου 435
    «Να κλείσουν όλοι οι ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης... Αν κάποιος με οποιαδήποτε δύναμη παραβεί (αυτό τον νόμο) θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10. Δεκέμ. 354 μ.Χ.
    «Τέτοιου είδους πράξεις (οτιδήποτε μη χριστιανικό χαρακτηριζόταν ειδωλολατρία) αν εξακολουθούν να συμβαίνουν (ή καταγγελθεί ότι συμβαίνουν!) ακόμα και σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι, το λιβάδι ή το σπίτι αυτό θα προσαρτηθεί στο ταμείο των ιερότατων ανδρών (δηλαδή των αρχιερέων) ενώ ο ιδιοκτήτης τους που έδωσε την συγκατάθεσή του να μιανθεί ο τόπος, θα αποπεμφθεί από το (οποιοδήποτε) αξίωμά του, θα χάσει την περιούσια του και αφού υποστεί σωματικό βασανισμό με μεταλλικά όργανα θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.8 Αυτοκρ.: Λέων και Ανθέμιος προς Διόσκωρον Έπαρχο του Πραιτωρίου. Παρεδόθη το 472; μ.Χ.
    «Διατάζουμε τους άρχοντές μας, αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους, να αναζητούν σύμφωνα με τον νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της ελληνικής θρησκείας, έτσι ώστε να μην συμβαίνουν, αλλά και αν συμβαίνουν, να τιμωρούνται... Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη (περιούσιες) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδήποτε,
    σε πρόσωπα ή τόπους που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του ελληνισμού... όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ' αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία (διατάζουμε) να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες με τις οποίες οι προηγούμενοι (χριστιανοί) βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την ελληνική πλάνη, με τις οποίες (τιμωρίες!) προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την ορθόδοξη πίστη» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.9 επίσης (Β1,1,19) και ΝΟΜΟΚΑΝΟΝ 6,3.
    «Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα) διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο (βιβλικό) θεό (μας)... Αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας (!) αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην έσχατη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδία τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν (να ζητήσουν δηλαδή μόνοι τους το σωτήριο βάπτισμα!) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιούσιας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (κλείσιμο σχολών!), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νόσο και την μανία (μάθησης!) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν (λοιπόν) φανεί κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές.
    Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδία, όταν είναι σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, (ιδού ο υποχρεωτικός νηπιοβαπτισμός!) όσοι δε είναι μεγαλύτεροι στην ηλικία, πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους (βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλουν την παλαιά (αρχαιο-ελληνική) τους πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών.
    Όσοι δε, έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα, ή μεγάλη περιούσια και για να κρατήσουν τα προσχήματα (προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έλθουν να βαπτισθούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσουμε να δημευθεί η περιούσια τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη. Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλητήριους Έλληνες».
    ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10

    Μπροστά σ΄ αυτές τις εξοντωτικές "σωφρονιστικές ποινές", τις εξορίες, τους αποκεφαλισμούς, τις κατασχέσεις περιουσιών, τις αφαιρέσεις προνομίων, τον εξευτελισμό της υποχρεωτικής κατήχησης, τον βασανισμό και την νόμιμη θανάτωση κάθε υπερασπιστή τους. Για τους κυνηγημένους σαν το απεχθέστερο ιστορικό τέρας Έλληνες, ο εκχριστιανισμός φαινόταν πράξη ύστατης διαφυγής απ' την φυσική εξόντωση και επιβεβλημένης σωφροσύνης!
    Έτσι... εκχριστιανίσθηκε μαζικά ο Ελληνισμός!

    ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΗΡΞΕ Η ΑΦΑΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

    Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι παρμένα από το βιβλίο: «Η αντιπαγανιστική νομοθεσία της ύστερης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μέσα απ' τους κώδικες» Εκδόσεις ΚΑΤΑΡΤΙ. Τηλ. Παραγγ. 210/ 3604793 & 3601271

    ΠΟΣΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

    ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας... ο Αϊ Βασιλης!!!
    «Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν κατα-βροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον "Ισραήλ". Στόμα δε λέγει εδώ ο προφήτης (βλ. Ησαΐας Θ΄11) την σοφιστική του λόγου δύναμη, η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων» Βασίλειος Καισαρείας ΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΝ ΗΣΑΪΑ 9.230.8.

    ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας:
    «Προσταγή, (!!!) μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν» Βασίλειος ο Μέγας, 330-379 μ.Χ. (ο γνωστός μας και ως Αϊ-Βασίλης) ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΝ ΗΣΑΪΑΝ ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ 7.196.3

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως:
    «Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις, θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών, (των Ελλήνων φιλοσόφων!) τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ, (έμπυο!) και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν σκωλήκων... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες... Ημείς δε ου παραιτούμεθα της κατ’ αυτών μάχης» Ι. Χρυσόστομος (344-407 μ.Χ.) ΕΙΣ ΑΓΙΟΝ ΙΩΑΝΝΗΝ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΝ (ΟΜΙΛΙΑ ΞΣ΄ 59.369.12 -370.11

    Ο ΦΙΛΟΒΑΡΒΑΡΙΚΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ:
    «Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα... Ούτος ο (πιστός) βάρβαρος, την οικουμένη ολάκερη κατέλαβε... και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του πιστού βάρβαρου) καθ’ έκαστη λαμπρότερα γίνονται» Ι. Χρ ΕΙΣ ΙΩΑΝΝΗΝ 59.31.33

    Ο Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ ΑΦΑΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:
    «Τι λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος (Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη) δια τα βιβλία; Μη γένοιτο!... αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον... μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων... και παρ’ αυτών βωμός στέκει απάτης αόρατος εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι... κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε!) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί» Ι. Χρυσ/μος ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ 48.851.38 έως 852.35 Δαίμονες ηταν λοιπόν κατά τον "σοφό" ιεράρχη τα βιβλία της Αλεξανδρινής βιβλιοθήκης και ψυχοθυσιαστήρια οι βιβλιοθήκες των Ελλήνων!!!

    Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ 391 Μ.Χ. ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ:
    «Στην Αλεξάνδρεια πάντα τα οικοδομήματα του Σεράπειου όπως στους ποιητικούς μύθους των Γιγάντων έγιναν... Θεοδοσίου δε βασιλεύοντος και (πατριάρχου) Θεοφίλου (της επιθέσεως) πρωτοστατούντος... του Σεράπειου τα αναθήματα κατελυμένοντο. Τους δε αν-δριάντες και τα αναθήματα τόσο "γενναία" εμάχοντο, ώστε όχι μόνο "νικούσαν", αλλά και έκλεπτον... του δε Σεράπειου μόνο το έδαφος δεν απέσπασαν κι’ αυτό δια το βάρος των λίθων, αυτοί δε (οι θεμέλιοι λίθοι) ήσαν αμετακίνητοι. Οι πολεμικότατοι δε αυτοί φιλοχρήματοι "γενναίοι"... την ασέβεια αυτή εις έπαινον αυτών των ιδίων καταλόγιζαν. Έπειτα εισέβαλαν οι καλούμενοι μοναχοί, άνθρωποι (μόνο) κατά το είδος, ο δε βίος αυτών συώδης (γουρουνώδης!) και εμφανώς πάσχοντες, μύρια έκαμον κακά και ανείπωτα, αλλά αυτά ευσέβειαν ενόμιζαν... τότε πας άνθρωπος μέλαιναν (μελανή) φορών εσθήτα (ράσα) τυραννικήν είχεν εξουσίαν και δημοσίως να ασχημονεί ημπορούσε. Σε τόση "αρετή" άλλαξε (η νέα θρησκεία) τον άνθρωπο» Ευνάπιος (346-414 μ.Χ.) ΒΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΣΟΦΙΣΤΩΝ 6.11

    ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ (265-340 μ. Χ.)
    «Τον πτωχόν και πένητα λαόν σήκωσες από... της κοπριάς των Ελληνικών μυσαγμάτων (βδελυγμάτων) και κάθισες αυτόν μετά των αρχόντων του Ισραήλ, τον όντος λαόν αυτού» Ευσέβιος ΕΥΑΓΓ. ΠΡΟΠΑΡ. / ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΑΛΜΟΥΣ / ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ. ΡΙΒ΄ (23.1352.34)

    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΥ:
    *Πράξη σωφροσύνης είναι η εγκατάλειψη της ελληνικής πλάνης. *Εγκαταλείψτε όσα οι Έλληνες φυσικοί φιλόσοφοι περί αρχών εισηγήθηκαν» *Μαγγανείες μετέρχονται (οι Έλληνες!!!) και μ’ αυτήν εξαναγκάζουν την ανθρώπινη γνώμη.
    *Τα αγάλματα τους μαγικά κατασκευάζουν (οι Έλληνες!!!) και στην μαγεία προτρέπουν. *Περί των αρχαιότερων Εβραίων και γιατί τας γραφάς αυτών, από των Ελληνικών λόγων προτιμήσαμε. *Τα πάντα παρά βαρβάρων οι Έλληνες ωφελήθηκαν. *Περί του κλέφτες (ιδεών!) είναι οι Έλληνες. *Γιατί μετά από λογική κρίση και σώφρονα λογισμό την ιστορία των Εβραίων παραδεχθήκαμε» Βλ. Ευσέβιος «Κλείς Πατρολογίας».Δωρόθεου Σχολάριου.

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ. ΜΟΝΑΧΟΣ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ:
    «Εγω δε την παρ’ Ελλήνων παιδείαν φληναφίαν (μωρολογία) κακού δαίμονος και χαλεπωτάτη (θλιβερότατη) υπόθεσιν είναι λέγω» Γ. Μοναχός ο Χρονογρ. Κ΄Περί Θάρρα.

    Ο. Ι ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
    «Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγονών να καλεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά (μόνο) αυτά των δικαίων, (της Π. Διαθήκης.)» Ι. Χρυσ/μος ΠΕΡΙ ΚΕΝΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΑΤΡΕΦΕΙΝ ΤΑ ΤΕΚΝΑ (690) 641.65 -

    Ο Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥ-ΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ:
    «Ο δε μέγας Ιωάννης (ο Χρυσόστομος) ασκητάς πυρπολούμενους από ζήλον θεού (φανατισμένους καλόγερους) συνέλεξε, με βασιλικούς δε νόμους αυτούς οπλίσας, κατά των ειδωλικών (ελληνικών) έπεμψε τεμενών, τα δε χρήματα για τους κατεδαφιστές και τους βοηθούς, δεν έλαβε απ’ τα βασιλικά ταμεία (!) αλλά από πλούσιες γυναίκες που φιλοτίμως να παρέχουν κατέπειθε, ώστε με την λαμπρή τους πίστη να κερδίσουν την ευλογία. Έτσι με τον τρόπο αυτόν τους υπολειπόμενους Σηκούς (ελληνικούς ναούς) με τούτον τον τρόπον εκ βάθρων ανέσπασεν». Θεοδώρητου ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΜΑΣΟΥ (Τομ. 5ος 329/ 8-330/8).

    ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ, Ο ΙΟΥΔΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ο "ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ", Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΟΤΕΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΣΕΤΙ ΠΑΣΧΩΝ...! (1/6/2000)

    Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι παρμένα από τα βιβλία του Μ. Θ. Καλόπουλου, απ' την σειρά ΒΙΒΛΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ:«Το μεγάλο ψέμα», «Ο ένοπλος δόλος» και «Αβραάμ ο Μάγος», «Το θέατρο της Σωτηριας» «Θαυμα ή απάτη το άγιον φως της Ιερουσαλήμ» Τηλ.Παραγγ. 2310 / 770 100. ή 6976906640

    Michael Kalopoulos www.greatlie.com
    E-mail – michael@greatlie.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...