Δευτέρα 19 Μαρτίου 2007

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου μια μπλόφα;

Πρόσφατα προβλήθηκε στο Βρετανικό Channel 4 το αιρετικό ντοκυμανταίρ "The Great Global Warming Swindle".

Η βασική θέση που αναπτύσσεται και υποστηρίζεται στην εκπομπή, είναι ότι κατά βάση η θεωρία της παγκόσμιας αύξησης της μέσης θερμοκρασίας, (από το 1975 και μετά κυρίως), λόγω της αύξησης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα δεν ισχύει, αλλά αυτή οφείλεται στην περιοδική αύξηση της ηλιακής δραστηριότητας όπως αυτή γίνεται φανερή με την αύξηση των ηλιακών κηλίδων.

Παρουσιάζονται συνεντεύξεις κλιματολόγων αλλά και του συνιδρυτή της Greenpeace(!), που αναλύουν τους λόγους για τους οποίους διαφωνούν αναφορικά με την σημασία του CO2 στην δημιουργία φαινομένου του θερμοκηπίου. Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται διαγράμματα όπου φαίνεται η θερμοκρασία μεταξύ 1945 - 1975 να πέφτει και όχι να ανεβαίνει παρά την αύξηση των εκπομπών CO2.

Όπως και να 'χει πάντως είτε οι αυξημένες εκπομπές CO2 αυξάνουν την θερμοκρασία είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι ο ανεπτυγμένος κόσμος σπαταλάει ενέργεια και πόρους, ενώ παράλληλα μολύνει το περιβάλλον όχι μόνο με διοξείδιο, αλλά με χημικά, ραδιενεργά και άλλα απόβλητα. Δεν είναι δυνατόν με την δικαιολογία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται στις αυξημένες ηλιακές κηλιδες να τα ξεσκίζουμε όλα...

Το ιερόν βίδεον που ακολουθεί παρουσιάζει όλο το βλάσφημο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Ήχος: Οξφορδιανά Αγγλικά.

Υπότιτλοι: Γερμανικά.

7 σχόλια:

  1. Α ωραία, βγάλαμε και αυτή την ευθύνη από πάνω μας. Δεν φταίμε εμείς φταίει ο ήλιος, επομένως ας το διορθώσει αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς το υπόγειο μήνυμα είναι αυτό:

    Αφού η αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα έχει μεγαλύτερη επίδραση στις θερμοκρασιακές μεταβολές δια μέσου των αιώνων, ξεσκίστε τα όλα(Όχι μόνο τις εκπομπές CO2, όλες τις μορφές ρύπανσης)...

    Μετά τραβήξτε και μία ξεγυρισμένη μήνυση σ' αυτή την κουφάλα τον ήλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oh mein gott!
    τι άλλο θα ακούσουμε, επιτέλους απενεχοποιηθήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε ξέρω σε τι αποσκοπούν οι παραγωγοί αυτού του ντοκιμαντέρ και για λογαριασμό ποιανών το παρήγαγαν (αν και υποψιάζομαι).

    Εγώ πάντως πιστεύω στα ίδια μου τα μάτια.

    Σε πείραμα του πανεπιστημίου Bielefeld, του οποίου πειράματος ηγείτο η αφεντιά μου, κάναμε μετρήσεις θερμοκρασίας σε δυο κλειστά δοχεία με αέρα.
    Το (Α) δοχείο περιείχε αέρα του περιβάλλοντος και το (Β) αέρα με μεγαλύτερο ποσοστό CO².
    Πάνω από κάθε δοχείο ήταν τοποθετημένος ένας λαμπτήρας θερμότητας (ιδίας ισχύος). Οι αποστάσεις των λαμπτήρων από τα δοχεία ήταν φυσικά ισες.

    Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν, το δοχείο (Β) να είναι πολύ πιο θερμό από το (Α).

    Το ερώτημα που αυτομάτως τίθεται είναι: "Εφόσον οι λαμπτήρες είναι ιδίας ισχύος και παράγουν την ίδια θερμότητα, τότε γιατί το δοχείο (Β) παρουσιάζει πιο υψηλή θερμοκρασία;"

    Η απάντηση του ερωτήματος αυτού έχει να κάνει με την ταχύτητα ψύξεως των δοχείων λόγω αλληλεπιδράσεως με το εξωτερικό τους περιβάλλον.

    Το δοχείο (Β) ψύχεται πολύ πιο αργά από το δοχείο (Α), και αυτό γιατί το υλικό άνθρακας C (εκ του CO²) αποθηκεύει εξαιρετικά τη θερμότητα. Δηλαδή όσο ποιο πολύ C, τόσο πιο μακροχρόνια η διατήρηση της υψηλής θερμοκρασίας (εξ ου και το λεγόμενο φαινόμενο του "θερμοκηπίου").

    ΜΟΝΟ εαν τα δοχεία ήταν απομονωμένα από το περιβάλλον, δηλαδή δεν υφίστατο ψύξη, τότε και στα 2 δοχεία θα είχαμε την ίδια ακριβώς θερμοκρασία.

    Στη Γη όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η Γη δεν είναι απομονωμένη αλλά αλληλεπιδρά με το Σύμπαν!

    Οπότε αυτό που λένε στο ντοκιμαντέρ, ότι δηλ. δεν εχει σχέση το φαινόμενο του θερμοκηπίου με το CO², είναι αντιεπιστημονικές αρλούμπες .

    Και αν πάλι ισχύει αυτό με την αυξημένη ακτινοβολία του Ηλίου, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο χειρότερα με το επιπρόσθετο αυξημένο ποσοστό του CO² και χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και οχι να βγαίνει ο καθε αλητήριος για λογαριασμό του καθε αλητήριου βιομηχανικού ή αλητήριου πετρελαικου λόμπι και να καθησυχάζει λέγοντας ότι οι εκπομπές του CO² δεν υπερθερμαίνουν τον πλανήτη.

    Αυτά τα ολίγα με πολύ απλά λόγια από ακαδημαϊκή σκοπιά.

    Ελπίζω να μη σας ζάλισα... :P

    (όταν ξεκινάω με τέτοια θέματα, ξεχνάω να σταματήσω)



    αποθηκευτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γράψτε άκυρο στο "αποθηκευτής" στο τέλος.. Μάλλον ξεχάστηκε από μια πρόταση την οποία πετσόκοψα για να την διατυπώσω αλλιώς :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντήαρ Σπάϊ

    Ο στόχος του ντοκιμαντέρ είναι προφανώς να απενοχοποιήσει τις εκπομπές CO2 σε πρώτο επίπεδο και σε δεύτερο επίπεδο όοοολα τα άλλα (Από επικίνδυνα χημικά μέχρι την μεταλλαγμένη σόγια).

    Πώς γίνεται αυτό; Μα ο μέσος θεατής αμέσως κάνει την σύνδεση:

    Αφού το CO2 που εκπέμπει το Hummer μου δεν έχει ιδιαίτερη επίδραση στην υπερθέρμανση του πλανήτη, αφού ούτως ή άλλως ο ήλιος έχει ξαναβάλει μπροστά τις μηχανές και πάμε για νέα θερμή εποχή, τότε όσα λένε αυτοί οι ξεφτιλισμένοι librul' commie treehuggers είναι βλακείες...

    Εμπρός να τα ξεσκίσουμε όλα λοιπόν! Όλα είναι προπαγάνδα των κομμουνιστών... Φέρτε μας και μεταλλαγμένα να στανιάρουμε...
    Αυτά τα ωραία που καλλιεργούνται στην πρασινάδα της Πτολεμαϊδας δίπλα από τον ΑΗΣ Πτολεμαϊδος :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το βρετανικό ντοκιμαντέρ The Great Global Warming Swindle (Η Μεγάλη Απάτη της Πλανητικής Υπερθέρμανσης)
    με γερμανικούς υπότιτλους
    http://moviesfoundonline.com/great_global_warming_swindle.php
    http://video.google.com/videoplay?docid=-3261977389887860322
    με γαλλικούς υπότιτλους σε 4 μέρη
    http://dailymotion.com/video/x21zq2_partie-1-arnaque-du-rechauffement-c_politics Διάρκεια 19:49
    http://dailymotion.com/video/x21zot_partie-2-arnaque-du-rechauffement-c_politics Διάρκεια 18:33
    http://dailymotion.com/video/x21zmb_partie-3-arnaque-du-rechauffement-c_politics Διάρκεια 19:08
    http://dailymotion.com/video/x21zjs_partie-4-arnaque-du-rechauffement-c_politics Διάρκεια 18:32
    Ελληνικοί υπότιτλοι
    http://subs4u.gr/download-4207.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...